fbpx
ПРЕБАРАЈ
ДОКТОР

Доц. д-р мед. науки Патриција Каламарас

Специјалист по инфектологија

2019
Доктор на медицински науки
Медицински факултет Скопје Универзитет „Св. Кирил и Методиј“ – Скопје

1994
Специјализација по инфектологија
Медицински факултет Скопје Универзитет „Св. Кирил и Методиј“ – Скопје

1985
Доктор на медицина
Медицински факултет Скопје Универзитет „Св. Кирил и Методиј“ – Скопје

2020
Клиничка Болница „Аџибдем Систина“
Специјалист по инфектологија

2011-2020
Градска општа болница 8ми Септември
Специјалист по инфектологија

1988-2011
ЈЗУ Универзитетска Клиника за инфективни болести и фебрилни состојби
Специјалист по инфектологија