fbpx
ПРЕБАРАЈ
ДОКТОР

Д-р Оливера Димова

Специјалист по психијатрија
 • 1998 – 2002
  Медицински факултет – Скопје
  специјалист психијатар
  Универзитет „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје
 • 1982 – 1988
  Медицински факултет – Скопје
  доктор на медицина
  Универзитет „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје
 • 2022
  Клиничка болница „Аџибадем Систина“
  Специјалист по психијатрија на Одделение за психијатрија
 • 2019 – 2022
  ЈЗУ Психијатриска болница Скопје – Скопје
  Женско одделение за ургентна психијатрија
  раководител на одделение
 • 2017 – 2019
  ЈЗУ Психијатриска болница Скопје – Скопје
  Одделение за акутни состојби во психијатрија
  раководител на Отсек за психо и социотерапија
 • 2015 – 2017
  ЈЗУ Психијатриска болница Скопје – Скопје
  Центар за ментално здравје „Пролет“
  психијатар во дневна болница и амбуланта
 • 2004 – 2015
  ЈЗУ Психијатриска болница Скопје – Скопје
  Машко одделение за ургентна психијатрија
  раководител на Отсек за психо и социотерапија
 • 2002 – 2004
  ЈЗУ Здравствен дом Кратово – Кратово
  Раководител на Оддел за психијатрија
 • 1998 – 2002
  ЈЗУ Здравствен дом Кратово – Кратово
  Период поминат на специјализација
 • 1989 – 1998
  ЈЗУ Здравствен дом Кратово – Кратово
  Лекар во итна медицинска помош
 • Лекарска комора на РС Македонија
 • Лекарско друштво на РС Македонија
 • Комора на психијатри на РС Македонија
 • aнглиски (B1/B2)
 • српско/хрватски (C2/C2)
 • Благодарности (писма во знак на благодарност од пациентите, сертификати, признанија, благодарници)
 • Награди