fbpx
ПРЕБАРАЈ
ДОКТОР

Д-р Оливер Јовковски

Специјалист по пулмологија

2009
Медицински факултет – Катедра за интерна медицина
Универзитет Св. Кирил и Методиј – Скопје, Р. Македонија, асистент
1999
Медицински факултет – Катедра за интерна медицина
Универзитет Св. Кирил и Методиј – Скопје, Р. Македонија, помлад асистент
1997
Медицински факултет – Скопје
Универзитет Св. Кирил и Методиј – Скопје, Р. Македонија

2011 – сега
Клиничка болница Аџибадем Систина
Оддел за пулмологија и алергологија
2009 -2011
Универзитетски клинички центар – Скопје
Клиника за пулмологија и алергологија – Оддел за бронхоскопија – шеф на оддел
1997 – 2011
Универзитетски клинички центар – Скопје
Клиника за пулмологија и алергологија – Оддел за инвазивна дијагностика