fbpx
ПРЕБАРАЈ
ДОКТОР

Д-р мед. науки Наталија Ангелкова

Специјалист по педијатрија - невролог

2018 година

Доктор на медицински науки во областа на невромускулни болести

Универзитет „Св. Кирил и Методиј“ – Скопје, Македонија

2013 година

Престој во Оspedale Pediatrico Bambino Gesù, Рим, Италија

Одделение за невронауки и неврорехабилитација

2007 година

Престој во Hacettepe University İhsan Doğramacı Children’s Hospital – Анкара

Одделение за детска неврологија

2003 година

Специјалист по педијатрија, Медицински факултет – Скопје

Универзитет „Св. Кирил и Методиј“ – Скопје, Македонија

1993 година

Завршен Медицински факултет – Скопје

Универзитет „Св. Кирил и Методиј“ – Скопје, Македонија

2008-2019

Медицински факултет во Скопје, асистент при катедра по педијатрија

Универзитет „Св. Кирил и Методиј“ – Скопје, Македонија

2019- …

Клиничка болница „Аџибадем Систина“

2003-2019

Универзитетски клинички центар, Скопје,

Клиника за детски болести, Оддел за детска неврологија

специјалист педијатар

1998-2003

Универзитетски клинички центар, Скопје,

Клиника за детски болести

специјализација по педијатрија

1995-1998

Универзитетски клинички центар, Скопје,

Клиника за детски болести

волонтер

2008-2019

Медицински факултет во Скопје, асистент при катедра по педијатрија

Универзитет „Св. Кирил и Методиј“ – Скопје, Македонија

Лекарска комора на Македонија

Македонско лекарско друштво

Здружение на педијатрите на Република Македонија

EPNS (EPNS European Pediatric Neurology Society)

TREAT-NMD Neuromuscular Network

Автор и коавтор на повеќе од 70 публикации