fbpx
ПРЕБАРАЈ
ДОКТОР

Д-р Мирјана Крмзова Ѓорѓиоска

Специјалист по анестезиологија со интензивно лекување

2017-2019
Обука за Детска Кардиоанестезија во склоп на Клиниката за Детска Хирургија

2010 – 2017
Специјализант на Анестезиологија и Интензивно лекување

2003-2009
Медицински факултет при Универзитетот Св.Кирил и Методиј, Скопје

СЕПТЕМВРИ 2019- ДО СЕГА
Анестезиолог на кардиохирургија во Клиничка болница Аџибадем Систина – Скопје

ЈАНУАРИ 2019- ДО СЕПТЕМВРИ 2019
Анестезиолог на детска кардиохирургија во ПЗУ Жан Митрев Клиника – Скопје

MAJ 2018- ДО ЈАНУАРИ 2019
Анестезиолог- интензивист во педијатриска интензивна нега на ЈЗУ Универзитетска клиника за детска хирургија – Скопје

АПРИЛ 2017- ДO MAJ 2018
Специјалист по Анестезиологија и Интензивно лекување во ЈЗУ Универзитетска клиника за Трауматологија, Ортопедија, Анестезиологија и Интензивно лекување и Ургентен центар –Скопје
• Анестезија за абдоминална хирургија
• Анестезија за торако-васкуларна хирургија
• Анестезија за пластична хирургија
• Анестезија за неурохирургија
• Анестезија за хирургија на урогенитален тракт
• Анестезија за трауматологија
• Педијатриска анестезија
• Интензивно лекување на политрауматизирани пациенти

ДЕКЕМВРИ 2013-МАРТ 2017
Доктор на медицина во ЈЗУ Универзитетска клиника за Трауматологија, Ортопедија, Анестезиологија и Интензивно лекување и Ургентен центар –Скопје

2010
Доктор на медицина во ПЗУ Ели-Медика, Струмица

Член на Европското здружение на анестезиолози (ESA)

Член на Македонското здружение на анестезиолози (MSA)

Трето место за презентација “Differences between Syndrom of Inappropriate Antidiuretic Hormone Secretion and Cerebral Salt-Wasting Syndrom in Neurosurgical patients” на 5тиот Конгрес на Македонското Здружение на Анестезиолози одржан во Охрид,2014

Презентација “Acute Therapy of Paroxysmal supraventricular tachyarrythmia in pregnancy” на 3тиот Конгрес “Balkan States Anesthesia Days” одржан во Скопје, 2016