fbpx
ПРЕБАРАЈ
ДОКТОР

Д-р Михајло Ивановски

Специјалист по трауматологија

2016
Субспецијализација по трауматологија
2010
Специјалист по општа хирургија – Медицински факултет – Скопје
Универзитет Св. Кирил и Методиј – Скопје, Р. Македонија

Ендопротетика на колк и колено

“ Stolzalpe”, Австрија

“Southwestern Center for orthopedic Surgery, Sportstraumatology” – Штутгард, Германија

Болница „Св. Бамбино“ – Катанија Сицилија, Италија

Универзитетска болница – Валјадолид, Шпанија

2005
Медицински факултет – Скопје
Универзитет Св. Кирил и Методиј – Скопје, Р. Македонија

2010 – сега
Клиничка болница Аџибадем Систина
Оддел за ортопедија и трауматологија
2006 – 2010
Универзитетски клинички центар – Скопје
Градска хируршка клиника – Скопје, волонтер – одделение за трауматологија

Македонско здружение на ортопеди и трауматолози ( МАДОТ )
АО фондација
Меѓународна Асоцијација на Артроскопија
Хирургија на колено и ортопедска спортска медицина ( ISAKOS )
Европска асоцијација за колена хирургија
Спортска трауматологија и артроскопија (ESSKA )