fbpx
ПРЕБАРАЈ
ДОКТОР

Проф. д-р Мане Грличков

Специјалист по ревматологија

2003
Супспецијализација по ревматологија – Медицински факултет Скопје
Универзитет Св. Кирил и Методиј – Скопје, Р. Македонија
1988
Докторирал „Лупус“ – Медицински факултет – Скопје
Универзитет Св. Кирил и Методиј – Скопје, Р. Македонија
1980
Специјализација по интерна медицина – Медицински факултет – Скопје
Универзитет Св. Кирил и Методиј – Скопје, Р. Македонија
1974
Медицински факултет – Скопје
Универзитет Св. Кирил и Методиј – Скопје, Р. Македонија

2014 – сега
Клиничка болница Аџибадем Систина
Оддел за ревматологија
1975 – 2013
Универзитетски клинички центар – Скопје,
Р. Македонија Клиника за ревматологија

– Здружение на лекари на Р. Македонија
– ЕУЛАР – Европската лига против Ревматизмот