fbpx
ПРЕБАРАЈ
ДОКТОР

Д-р Македонка Гарванлиева Николова

Специјалист по оториноларингологија

2010
Специјализација по оториноларингологија на Медицински факултет – Скопје
Универзитет Св. Кирил и Методиј – Скопје, Р Македонија
2002
Дипломира на Медицински факултет – Скопје, Р Македонија
Универзитет Св. Кирил и Методиј – Скопје, Р Македонија

2017 – сега
Клиничка болница Аџибадем Систина
Оддел за оториноларингологија
2002- 2016
Клиника за уво нос и грло – Скопје
Универзитетска Клиника – Скопје
2002
Медика Плус

2011 г. – Хируршки основен курс за имплантација на кохлеарен имплант на Иститутот за физиологија и патологија на слух (Prof. Henryk Skarzynski) и Кохлеарната академија, Кајетани, Полска.
2012 г. – Студиски престој на Одделот за ОРЛ, Пластична, естетска и реконструктивна хирургија на Универзитетот Вурзбург (Prof. R. Hagen), Вурзбург, Германија
2014 г. – Интернационален лабораториски курс за темпорална коска, за имплантација на кохлеарен имплант, Bonebridge, Vibrant Soundbridge – во седиштето на Мед-ел Инсбрук, Австрија