fbpx
ПРЕБАРАЈ
ДОКТОР

Д-р мед. науки Маја Стојчевска-Чапова

Специјалист по радиодијагностика

2018

Одбрана на докторат – Медицински факултет – Скопје
Универзитет Св. Кирил и Методиј – Скопје, Р. Македонија

2003
Специјалист по радиологија – Медицински факултет – Скопје
Универзитет Св. Кирил и Методиј – Скопје, Р. Македонија
1995
Медицински факултет – Скопје
Универзитет Св. Кирил и Методиј – Скопје, Р. Македонија

2010 – сега
Клиничка болница Аџибадем Систина
Оддел за дијагностичка и интервентна радиологија
2009 – 2010
Специјална болница за гинекологија и акушерство „Мала Богородица“ – Скопје
радиолог
2007 – 2009
Приватна болница Ремедика
Оддел за радиологија, радиолог
2006 – 2009
Медицински факултет – Скопје, вонреден професор
Универзитет Св. Кирил и Методиј – Скопје, Р. Македонија
1998 – 2007
Универзитетски клинички центар – Скопје
Институт за радиологија – Скопје, шеф на одделот за дијагностика кај жените, радиолог

1997 – Колор доплер ултразвук, Сименс Ерланген, Германија
2000 – Грац Туториал – Грац Австрија
2001 – EUSOBI, Виена, Австрија
2003 – EUSOBI, Виена, Австрија
2004 – ECR – Виена, Австрија
2005 – ЕSMRMB – Луцерн, Швајцарија
2006 – ECR – Виена, Австрија
2007 – IBUS, Цирих, Швајцарија
2008 – ECR – Виена, Австрија
2008 – EUSOBI, Виена, Австрија
2008 – дијагностика на дојка, Њу Јорк, САД
2009 – Курс по мамографија, Табар, Болоња, Италија
2011 – ECR – Виена, Австрија
2012 – ECR – Виена, Австрија
2012 – Курс по EUSOBI – и MRI на дојка, Барселона, Шпанија
2013 – ECR – Виена, Австрија
2013 – EDBI – Европска диплома за дијагностика на дојка

Англиски
Германски
Француски