fbpx
ПРЕБАРАЈ
ДОКТОР

Д-р мед. науки Љупчо Николов

Специјалист по трауматологија

2022
Докторирал на Катедрата по хирургија
Универзитет „Св. Кирил и Методиј“

2017
Супспецијалист по трауматологија
Универзитет „Св. Кирил и Методиј“

2015
Референтен спинален центар
Бурса, Турција

2014
Траума и дегенеративни болести на ’рбетен столб
Клинички центар Љубљана, Словенија

2013
Спинална хирургија
Лајден, Холандија

2012
Референтен спинален центар „Сестри милосрдници“ Загреб, Хрватска

2011
Избран за асистент на Катедрата за хирургија
Универзитет „Св. Кирил и Методиј“

2007
Специјалист по општа хирургија
Универзитет „Св. Кирил и Методиј“

1998
Дипломирал на Медицинскиот факултет Скопје
Универзитет „Св. Кирил и Методиј“

2022
Клиничка болцница „Аџибадем Систина“
Специјалист по трауматологија

2018 – 2022
ПЗУ ЖМК
Трауматолог

2013 – 2018
Клиника за трауматологија
Универзитет „Св. Кирил и Методиј“
Координатор на Спинален центар при Универзитетска клиника за ТОАРИЛУС „Св. Кирил и Методиј“

2001 – 2018
Клиника за трауматологија
Универзитет „Св. Кирил и Методиј“
Раководител на одделение за итна трауматолошка служба

2001 – 2018
Клиника за трауматологија
Универзитет „Св. Кирил и Методиј“
Раководител на одделение за амбулантско лекување

MADOT – Македонско здружение/асоцијација на ортопеди и трауматолози

AO TRAUMA Evropa – AO Фондација Давос, Швајцарија

AO Spine Evropa – AO Фондација Давос, Швајцарија