fbpx
ПРЕБАРАЈ
ДОКТОР

Проф. Д-р Љупчо Лековски

Специјалист по урологија

2009
Професор – Медицински факултет во Скопје
Универзитет Св. Кирил и Методиј – Скопје Р. Македонија
2006

Стручна едукација по лапароскопска хирургија
Универзитетска клиника Elizabetiner Krankenhaus во Линц Австрија
2004
Доцент – Медицински факултет во Скопје
Универзитет Св. Кирил и Методиј – Скопје Р. Македонија
2002
Докторира Медицински факултет во Скопје
Универзитет Св. Кирил и Методиј – Скопје Р. Македонија
1998-1999, 2004

Стручно усовршување за лекувањето на малингномите на урогениталниот тракт и карцином на простата
„Allgemeines Krankenhaus “ во Виена – проф.д-р M.Marberger,
1993-1994
Стручно усовршување во сите области на конвенционалната и ендоскопска урологија.
SACOW,„Toronto Sick Kids Hospital“ – Канада – Проф.д-р B.Churchill , „ St.Lukes Roosvelt Memorial Hospital“ – Њујорк , проф др. D.Waughan
1990
Специјализира на Медицински факултет во Скопје
Универзитет Св. Кирил и Методиј – Скопје Р. Македонија
1982
Дипломира на Медицински факултет во Скопје
Универзитет Св. Кирил и Методиј – Скопје Р. Македонија

2010 – сега
Клиничка болница Аџибадем Систина
Оддел за урологија
1984 -2010
Универзитетски Клинички Центар – Скопје
Клиника за урологија – Скопје