fbpx
ПРЕБАРАЈ
ДОКТОР

Д-р Кире Јовановски

Специјалист по интерна медицина

1993

Специјалист по интерна медицина

Медицински факултет

Универзитет „Св. Кирил и Методиј“ – Скопје

 

1982

Медицински факултет

Универзитет „Св. Кирил и Методиј“ – Скопје

2022

Клиничка болница ,,Аџибадем Систина“

Одделение градна хирургија

 

2008-2022

Општа болница Ремедика Скопје

Интерна медицина

 

1991-2007

Воена Болница Скопје

Интерно одделение

 

1989-1991

Завод за превентивна медицина Воена Болница – Скопје

Трудова медицина, Доктор по општа медицина

 

1983-1989

Гарнизонска амбуланта – Штип

Доктор по општа медицина

 

Член на Лекарска комора на Македонија

Англиски јазик