fbpx
ПРЕБАРАЈ
ДОКТОР

Д-р Катерина Обочки

Специјалист по педијатрија - пулмолог

2003
Специјалист по педијатрија – Медицински факултет – Скопје
Универзитет Св. Кирил и Методиј – Скопје, Р.Македонија
1996
Медицински факултет – Скопје, Р.Македонија
Универзитет Св. Кирил и Методиј – Скопје, Р.Македонија

2010
Клиничка болница Аџибадем Систина
Оддел за педијатрија, педијатар
2008
Медицински факултет – Скопје, Асистент по предметот педијатрија
Универзитет Св. Кирил и Методиј – Скопје, Р.Македонија
1996 – 2010
Институт за белодробни заболувања
Педијатар пулмоалерголог

EAACI, ERS, ATS
Трудови од областа на педијатриската астма