fbpx
ПРЕБАРАЈ
ДОКТОР

Проф. д-р Јовица Угриновски

Специјалист по неврохирургија

1993
Медицински факултет – Скопје редовен професор по неврохирургија
Универзитет Св. Кирил и Методиј – Скопје, Р. Македонија
1983
Доктор по неврохирургија – Медицински факултет – Скопје
Универзитет Св. Кирил и Методиј – Скопје, Р. Македонија
1978 – 1979
Усовршување од областа на неврохирургијата
L’Hopital Pitie – Paris, Оддел за неврохирургија

Постдипломски курсеви на EANS
Монпеље, Манчестер, Братислава
1975
Специјалист по неврохирургија – Медицински факултет – Скопје
Универзитет Св. Кирил и Методиј – Скопје, Р. Македонија
1970
Медицински факултет – Скопје
Универзитет Св. Кирил и Методиј – Скопје, Р. Македонија

2010 – сега
Клиничка болница Аџибадем Систина
Оддел за неврохирургија, неврохирург
1979 – 1980
Општа болница – Дерна , Либија
Оддел за неврохирургија, специјалист по неврохирургија
1970 – 1975
Универзитетски клинички центар – Скопје
Клиника за неврохирургија , специјализант

European Association of Neurosurgical Societies (EANS)

Англиски
Француски