fbpx
ПРЕБАРАЈ
ДОКТОР

Д-р Јована Топенчарова

Доктор по општа медицина, специјализант по гинекологија и акушерство 

Октомври 2022- во тек

Специјализант по гинекологија и акушерство  на Медицински факултет-Универзитет „Св Кирил и Методиј „- Скопје

 

2014-2020
Доктор по општа медицина
Медицински факултет-Универзитет „Св Кирил и Методиј „- Скопје

2018
Clinical rotation- Оддел за гинекологија и акушерство
San Antonio Hospital- Порто, Португалија

2022-
Клиничка болница „Аџибадем Систина“
Оддел за гинекологија и акушерство

2021-2022
Клиничка болница „Аџибадем Систина“
Оддел за инфективни болести

2021
ЈЗУ Здравствен дом Скопје
Поликлиника Бит Пазар – ноќна служба

Англиски

Турски

Руски

“Изолиран случај на пулмонална тромбоемболија по примање на трета бустер доза на вакцина против Sars-CoV-2 кај пациент со белодробен карцином и паранеопластичен синдром” Златана Петковска, Дејан Ковачевиќ, Бранка Бунташеска, Магдалена Димовска, Ева Палчевска, Јована Топенчарова – Македонски Медицински Преглед

 

Randomizer in WHO COVID-19 Solidarity Trial for Republic of North Macedonia

Благодарница од Лекарска комора на Република Северна Македонија за особен придонес и ангажман при справување со пандемијата предизвикана од корона вирусот COVID-19.