fbpx
ПРЕБАРАЈ
ДОКТОР

Д-р Јорданчо Иванов

Специјалист по гинекологија и акушерство

2011

Aџибадем Маслак, Истанбул, Турција
Одделот за гинекологија и акушерство проф. Мете Ѓунѓур

2008
Универзитетската болница – АКХ – Виена, Австрија
Одделот за гинеколошка ендокринологија – проф. Јоханес Хубер
2004

Постдипломска тренинг програма од областа на Репродуктивна гинекологија и ИВФ – проф. Џошуа Дор
Болница „Sheeba“, Тел Авив, Израел
2006
Специјалист по гинекологија и акушерство – Медицински факултет – Скопје, Р. Македонија
Универзитет Св. Кирил и Методиј – Скопје, Р. Македонија
1999
Медицински факултет – Скопје, Р. Македонија
Универзитет Св. Кирил и Методиј – Скопје, Р. Македонија

2010 – сега
Клиничка болница Аџибадем Систина
Оддел за гинекологија и акушерство
2001 – 2010
Специјална болница за гинекологија и акушерство – Чаир, Скопје

2007
Медицински факултет – Скопје Асистент на катедра по гинекологија и акушерство
Универзитет Св. Кирил и Методиј – Скопје, Р. Македонија

-Сертификат за предродилна подготовка на трудници од UNICEF 2003 година.

-Сертификат за Реанимација и напреднато оживување, Sackler Faculty of Medicine, Израел 2004 година

-Сертификат од European School for Maternal, Infant, Neonatal and Adolescent Health Care, Трст, Италија, 2010 година.