fbpx
ПРЕБАРАЈ
ДОКТОР

Д-р Јасмина Јандреска-Панова

Специјалист по анестезија со интензивно лекување

016

Специјалист по анестезија и интензивно лекување

Медицински факултет Св. „Кирил и Методиј“ – Скопје

 

2002-2008

Медицински факултет, доктор по општа медицина

Медицински универзитет Д-р Параскев Стојанов-Варна, Р.Бугарија

 

2024

Клиничка болница „Аџибадем Систина“

Анестезија и операциони сали

 

2015-2024

ГОБ 8ми Септември-Скопје

-Специјалист по анестезиологија со интензивно лекуванје

-Работа во ковид центар со респираторно зависни пациенти

-Хеликоптерска служба за мегународен транспорт на високо ризични пациенти

 

2011-2016

КАРИЛ

Доктор на специјализација

 

2008-2011

М.Ц. Еуромодик-Варна,Р.Бугарија

Доктор по општа медицина

 

2010

Ординација по општа медицина Св.Спас

Матичен доктор

Македонска лекарска комора

Бугарска лекарска комора

Здружение на лекари по анестезија,реанимација и интензивно лекување на Македонија

Европско здружение на анестезиолози, ESA

Англиски јазик

Бугарски јазик

Коавтор

How often the delirium occurs after anesthesia for digestive surgeries?-17 конгрес по анестезија и реанимација Санкт-Петербург,Русија 2018

-Кратка изјава за првиот хеликоптерски меѓународен транспорт на респираторно зависен пациент до Виена-Утринска програма во живо на МРТ1 , февруари 2024г

-Кратка изјава за транспортиран пациент од Сегедин,Унгарија на клиника за неурохирургија со медикоптер,  Канал5 17.04.2024