fbpx
ПРЕБАРАЈ
ДОКТОР

Д-р Јана Јовановска

Специјалист по педијатрија

2019

Трет циклус – докторски студии, Медицински факултет – во тек

Универзитет „Св. Кирил и Методиј“ Скопје

 

 

2018

Специјалист по педијатрија, Медицински факултет

Универзитет „Св. Кирил и Методиј“ Скопје

 

 

2009

Доктор на медицина, Медицински факултет

Универзитет „Св. Кирил и Методиј“ Скопје

2023

Специјалист по педијатрија

Одделение за неонатологија

Клиничка болница „Аџибадем Систина“

 

 

2018

ЈЗУ Универзитетска клиника за детски болести

Оддел за неонатологија, педијатар

 

 

2016

ЈЗУ Универзитетска клиника за детски болести

Оддел за неонатологија, доктор – специјализант по педијатрија

 

 

2016

Меѓународно училиште „Нова“

Доктор

Лекарска комора на Македонија

Македонско лекарско друштво

Здружение на педијатрите на Македонија

Здружение на неонатолози на Македонија

Здружение на перинатолози на Македонија

автор и коавтор на 10-ина публикации