fbpx
ПРЕБАРАЈ
ДОКТОР

Д-р Ева Палчевска

Доктор по општа медицина, специјализант по гинекологија и акушерство

Октомври 2022- во тек

Специјализант по гинекологија и акушерство  на Медицински факултет-Универзитет „Св Кирил и Методиј „- Скопје

 

2018

Clinical Rotation
Hospital de Santo António – Porto, Portugal

 

2014 – 2020
Медицински факултет
Универзитет „Св. Кирил и Методиј“ Скопје

2022 –
Клиничка болница „Аџибадем Систина“
Оддел за гинекологија и акушерство

2021 – 2022
Клиничка болница „Аџибадем Систина“
Оддел за инфективни болести
2021
ЈЗУ Здравствен дом Скопје
Поликлиника Чаир – ноќна служба

Лекарска комора на Република Северна Македонија

Македонско лекарско друштво

„Изолиран случај на пулмонална тромбоемболија по примање на трета бустер доза на вакцина против Sars-CoV-2 кај пациент со белодробен карцином и паранеопластичен синдром“, Златана Петковска, Дејан Ковачевиќ, Бранка Бунташеска, Магдалена Димовска, Ева Палчевска, Јована Топенчарова – Македонски медицински преглед

Randomizer in WHO COVID-19 Solidarity Trial for Republic of North Macedonia

 

External monitoring in WHO COVID-19 Solidarity Trial PLUS for Republic of North Macedonia

Пофалница за постигнат највисок среден успех во учебната 2019/2020, во рамките на редовните рокови утврдени со Статутот на Медицинскиот факултет при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“, студиска програма: општа медицина.

Благодарница од Лекарска комора на Република Северна Македонија за особен придонес и ангажман при справување со пандемијата предизвикана од корона вирусот ковид-19.