fbpx
ПРЕБАРАЈ
ДОКТОР

Прим. д-р Драган Христов

Специјалист по ортопедија

2002
Имплантација на ендопротези на колено
Ендоклиника – Хамбург, Германија
2001

Имплантација на ендопротези на колено
Ортопедска клиника во Будимпешта
1992
Специјалист по ортопедија – Медицински факултет – Скопје
Универзитет Св. Кирил и Методиј – Скопје, Р. Македонија
1989
Институт за детска ортопедија
Г.И Турнер“ Санкт Петерсбург, Русија
1983
Медицински факултет – Скопје, Р. Македонија
Универзитет Св. Кирил и Методиј – Скопје, Р. Македонија

2010 – сега
Клиничка болница Аџибадем Систина
Оддел за ортопедија и трауматологија, раководител
1985 – 2010
Универзитетски клинички центар – Скопје
Клиника за ортопедски болести – Скопје