fbpx
ПРЕБАРАЈ
ДОКТОР

Д-р Димче Славески

Специјалист по анестезиологија со интензивно лекување

1988
Дипломира на Медицински факултет – Скопје, Р Македонија
Универзитет Св. Кирил и Методиј – Скопје, Р Македонија
1996
Специјализација по анестезиологија и реаниматологија
Медицински факултет – Скопје
Универзитет Св. Кирил и Методиј – Скопје, Р Македонија

2017 – сега
Клиничка болница Аџибадем Систина
Оддел за кардиохирургија, специјалист анестезиолог
2013-2016
Кардио центар „Sabah Al-Ahmad“ – Кувајт
Кардиохирургија, Анестезија
2003- 2013
КАРИЛ – Општа хирургија, анестезија
1999-2003
ПЗУ „Филип Втори“ – Кардиохирургија, анестезија
1989-1999
Медицински центар – Велес
Општа хирургија, анестезија

Лекарска комора
Лекарско здружение

Evaluation of the hemodynamic response to endotracheal intubation comparing the Airtraq with Macintosh laryngoscopes in Cardiac surgical patient – Acta Informatica Medica