fbpx
ПРЕБАРАЈ
ДОКТОР

М-р Дијана Мариновска

магистер по физикална терапија во педијатрија

2023/2024

Едукација за применета  развојна кинезиологија за неправилности во движењата кај бебиња, деца и возрасни по Војта метод

Киндер клиник –Зиген Германија

 

2023

Шрот метод кај идиопатска сколиоза кај деца

Софија,Бугарија

 

2021

Напредни техники и клиничка процена и интервенција во развојот за деца во ризик (0-12месеци)

Белград, Србија

 

2011

Магистер по  кинезитерапија во педијатрија

“НСА Васил Левски”-Софија,Бугарија

 

2009

Хипотерапија

Софија, Бугарија

 

2008

Дипломиран кинезитерпевт

“ЈЗУ Неофит Рилски” -Благоевград, Бугарија

 

2003

Физиотерапевтски техничар

“ДСМУ д-р Панче Караѓозов”- Скопје

2024

Клиничка Болница „Аџибадем Систина“

 

2021-2024

“Детска рехабилитација ПЕТКА” – Скопје

Основач и педијатриски терапевт

 

2016-2021

“Катлановска бања” – Скопје

Физиотерапевт

 

2014-2015

ПЗУ “Мирјана Андоновска”- Скопје

Педијатриски физиотерапевт

 

2011-2012

Здружение на граѓани “Дајте ни  крила”-Скопје

хипотерапевт

англиски

бугарски