fbpx
ПРЕБАРАЈ
ДОКТОР

Доц. д-р Дева Петрова

Специјалист по онкологија

2012 – сега
Докторски студии – Медицински факултет – Скопје
Универзитет Св. Кирил и Методиј – Скопје, Р. Македонија
2011
Медицински факултет – Скопје, асистент по радиотерапија и онкологија
Универзитет Св. Кирил и Методиј – Скопје, Р. Македонија
2008
Медицински факултет – Скопје, помлад асистент по радиотерапија и онкологија
Универзитет Св. Кирил и Методиј – Скопје, Р. Македонија
2005
Специјалист по радиотерапија и онкологија – Медицински факултет – Скопје
Универзитет Св. Кирил и Методиј – Скопје, Р. Македонија
2000
ESTRO /IAEA – обука во областа на радиологијата
Братислава, Словачка
1996
Медицински факултет – Скопје
Универзитет Св. Кирил и Методиј – Скопје, Р. Македонија

2013 – сега
Клиничка болница Аџибадем Систина
Оддел за онкологија и радиотерапија, шеф на оддел
2009
Универзитетски клинички центар – Скопје
Клиника за онкологија и радиотерапија – Скопје, отсек за третман на карцином на дојка, шеф
2000 – 2013
Универзитетски клинички центар – Скопје
Клиника за онкологија и радиотерапија – Скопје

Здружението на онколози и радиотерапевти на Република Македонија
Европската асоцијација на медицински онколози – ЕСМО.