fbpx
ПРЕБАРАЈ
ДОКТОР

Д-р Даниела Попоска

Специјалист по онкологија и радиотерапија

2023

Постдипломски програм при Европска Школа за Онкологија( ЕSO) CCBC5-Certificate of competence of breast cancer 5th cohort, во тек

Универзитет Улм, Германија

2017-2018

Запишани докторски студии, отсек клиничка медицина, Медицински Факултет

УКИМ Скопје

2011-2016

Специјализација по радиотерапија и онкологија, Медицински Факултет

УКИМ Скопје

2008

Медицински Факултет, додипломски студии

УКИМ Скопје

2023-…

Клиничка болница „Аџибадем Систина“

Оддел за онкологија и радиотерапија

2009-2023

Универзитетска Клиника за радиотерапија и онкологија Скопје

Оддел за третман на тумори на дојка

2008-2009

Вергина Медикал

Матичен лекар

2008- Македонско лекарско друштво

2008- Лекарска комора

2009-  Македонско здружение за радиотерапија и онкологија-МАРО

2012-2014 АSCO (American society of clinical oncology)

2014- ESMO (European society of medical oncology)

2019-2020 МАЛМЕД комисија за безбедност и огласување

2023 Второстепена комисија при ФЗОМ за упатување за лекување во странство

Англиски, Српски, Хрватски, Шпански

Head and neck cancer in young adults treated with 3-D conformal radiotherapy-коавтор 2010

Capecitabine as a Second- and Third-line Chemotherapy in the treatment of Platinum-refractory Epithelial Ovarian Cancer -коавтор 2011

Impact of irradiated brain volume on recurrence and survival of patients with globlastoma multiforme-коавтор 2017

Nuclear Medicine in assessment of renal function:Why, how and when? Коавтор 2022

Effects of Tamoxifen  on periodontal status -коавтор 2023

The current state of nuclear nephrology in modern medicine -коавтор 2023

 

 

Гостување на утринска емисија Сител Телевизија 22.10.2019 Повод Октомври месец на борба против рак на дојка

Гостување на Телма амбуланта 21/09/2022

Гостување на утринска емисија на Телма 07/11/2022

Гостување на утринска емисија на Канал 5 03/02/2023

Интервју Panacea.mk  27/10/2022

Интервју Женски магазин 25/11/2023

  • Благодарница од здружение на пациенти ,,Љубов сме”
  • Благодарница од здружение на пациенти ,,Пеперутки”
  • Сертификати за помината обука за Добра клиничка пракса
  • Сертификат за Medidata Classic Rave EDC Essentials for Clinical Research Coordinators
  • Сертификат за обука од Varian
  • Сертификати за континуирана медицинска едукација