fbpx
ПРЕБАРАЈ
ДОКТОР

М-р д-р Даниел Петровски

Специјалист по урологија

2006

Фабрика за медицински инструменти WOLF
Германија
2004

Универзитетска болница – Линц – проф. Д-р Јаначек

Линц, Австрија
2004

Универзитетска болница – AKH, Виена – проф. д-р Марберге
Виена, Австрија
2001
Магистер – Медицински факултет – Скопје, Р. Македонија
Универзитет Св. Кирил и Методиј – Скопје, Р. Македонија
1997
Специјалист по урологија –Медицински факултет – Скопје
Универзитет Св. Кирил и Методиј – Скопје, Р. Македонија
1995
Медицински факултет – Скопје Асистент по хирургија
Универзитет Св. Кирил и Методиј – Скопје, Р. Македонија
1991
Медицински факултет – Скопје, Р. Македнија
Универзитет Св. Кирил и Методиј – Скопје, Р. Македонија

2010 – сега
Клиничка болница Аџибадем Систина
Оддел за урологија
1995 – 2010
Универзитетски клинички центар – Скопје
Клиника за урологија , Уролошки оперативен блок, раководител
1995 – 2010
Универзитетски клинички центар – Скопје
Клиника за урологија ,Оддел за дијагностика и интервентна ултрасонографија, раководител
1992 – 1995
Универзитетски клинички центар – Скопје
Клиника за урологија, млад истражувач