fbpx
ПРЕБАРАЈ
ДОКТОР

Д-р Магдалена Димовска

Доктор по општа медицина, специјализант по анестезиологија и реанимација

Октомври 2022- во тек

Специјализант по анестезиологија и реанимација Медицински факултет-Универзитет „Св Кирил и Методиј „- Скопје

 

2014-2020
Медицински факултет- доктор по општа медицина
Универзитет “Св. Кирил и Методиј“- Скопје

2018
Clinical rotation- Internal medicine
Hospital Acibadem Altunizade- Istanbul, Turkey

2021
ЈЗУ Здравствен дом Скопје
Поликлиника Чаир- ноќна служба

2020-2022
КБ Аџибадем Систина
Оддел за инфективни заболувања- доктор по општа медицина

2022
КБ Аџибадем Систина
Анестезиологија и Интензивно лекување

-Лекарска комора на Република Северна Македонија
-Македонско лекарско друштво

Англиски јазик- C1

“Изолиран случај на пулмонална тромбоемболија по примање на трета бустер доза на вакцина против Sars-CoV-2 кај пациент со белодробен карцином и паранеопластичен синдром” Златана Петковска, Дејан Ковачевиќ, Бранка Бунташеска, Магдалена Димовска, Ева Палчевска, Јована Топенчарова – Македонски Медицински Преглед

Благодарница од Лекарска комора на Република Северна Македонија за особен придонес и ангажман при справување со пандемијата предизвикана од корона вирусот COVID-19.