fbpx
ПРЕБАРАЈ
ДОКТОР

Д-р Александар Мицковски

Специјалист по урологија

2024

Завршена обука и добиено овластување за Пенилни импланти

 

2023

Завршена обука и добиено овластување за Ласерска енуклеација на простата

 

2019
Напредната обука за лапароскопска Урологија
Словењ Градец, Словенија

 

2013
Практичен тренинг по роботизирана хирургија
Милано, Италија

 

2012

Обука за третман на локализиран и инвазивен карцином на мочен меур и Обука за педијатриска Урологија
Париз, Франција

 

2011

Почетна обука за лапароскопска урологија
Словењ Градец, Словенија

 

2009
Обука за третман на ренален канцер и Обука за Обука за третман на машка неплодност Милано, Италија

 

2008
EUREP -обука
Прага, Чешка

 

2011
Докторки Студии, Медицински Факултет, Ниш, Р. Србија Во тек

 

2008
Специјалист Хирург Уролог
Медицински Факултет Скопје

 

2002
Доктор на Медицина Медицински факултет-Скопје

 

2011

Обука за дијагноза и третман на машка сексуална дисфункција

Виена, Австрија

2022
Клиничка Болница „Аџибадем Систина“
Специјалист хирург – Уролог

2018-2022
Приватна Општа Болница Ре Медика
Специјалист Хирург-Уролог

2017-2018
Санте Плус Болница
Специјалист хирург Уролог

2010-2017
Клиничка Болница „Аџибадем Систина“
Специјалист хирург – Уролог

2005-2010
Универзитетска Клиника за Урологија-Скопје
Доктор на специјализација,

2008-2010
Универзитетска Клиника за Урологија-Скопје
Доктор специјалист Хирург Уролог

2003-2005
Општа Болница Охрид
Доктор на Специјализација по Урологија

2002-2003
Алкалоид, Скопје
Медицински претставник

-Македонско Здружение по Урологија
-Европска Уролошка Асоцијација (EAU)
-Здружение по реконструктивна урологија ( GURS)
-Ендоуролошко здружение

– Англиски
– Српски
– Албански (основни познавања)

Учесник во првата операција за промена на пол во Р. Македонија – Лапароскопска радикална интракорпорална цистектомија со деривација на урина, прва во Р. Македонија
Лапароскопска Сигмоидна вагиноплстика,
првата Лапароскопска парцијална нефректомија кај дете на возраст од две години,
прва лапароскопска пиелопластика на дете на возраст две години,
Прва имплантација на артифициелен уринарен сфинктер,
прва истовремена имплантација на артифициелен уринарен сфинктер и пенилна протеза низ еден рез (single incision).