fbpx
ПРЕБАРАЈ
ДОКТОР

Д-р Бранка Бунташеска

Доктор по општа медицина, специјализант по анестезиологија и реанимација

Октомври 2022- во тек

Специјализант по анестезиологија и реанимација на Медицински факултет-Универзитет „Св Кирил и Методиј „- Скопје

 

2021 Март
Положен нострификационен испит за нострификација на диплома по општа медицина во Република Турција

 

2014-2020
Медицински факултет Универзитет “ Св. Кирил и Методиј”- Скопје

 

2020 Февруари- Јули
Еразмус програма, клиничка пракса при Универзитетот во Истанбул, Capa Medical Faculty

2018 Јули
Клиничка пракса Универзитетска клиничка болница Мотол- Република Чешка, оддел за анестезија и интензивно лекување, оддел за радиологија

2017 Јули
Клиничка пракса при Универзитетот во Истанбул, Capa Medical Faculty

2022
Клиничка болница Аџибадем Систина
Оддел за анестезија, реанимација, интензивно лекување

2021-2022
Клиничка болница Аџибадем Систина
Оддел за инфективни болести

2021
ЈЗУ – Здраствен дом Скопје
Брза помош, поликлиника Бит Пазар

Лекарска комора на Република Северна Македонија

Англиски јазик
Турски јазик

“Изолиран случај на пулмонална тромбоемболија по примање на трета бустер доза на вакцина против Sars-CoV-2 кај пациент со белодробен карцином и паранеопластичен синдром“, Златана Петковска, Дејан Ковачевиќ, Бранка Бунташеска, Магдалена Димовска, Ева Палчевска, Јована Топенчарова – Македонски медицински преглед