fbpx
ПРЕБАРАЈ
ДОКТОР

Доц. д-р мед. науки Билјана Чонеска Јованова

Специјалист по педијатрија, Хемато-онколог

2016

Д-р на медицински науки во областа на педијатриска хемато-онкологија

Универзитет „Св. Кирил и Методиј“ – Скопје, Македонија

 

2014

Кралски колеџ NHS, професионална едукација и опсервациска посета на Кралскиот колеџ  за здравствена заштита NHS Trust, Оддел за педијатрија – Болница „St. Mary“ во Лондон

 

2006 година

Гошеова болест: дијагноза, третман и мониторинг, Варшава, Полска

 

2004 година

Трансфузиски третман на таласемија и други хронични анемии, Турција

 

2000 година

Специјалист по педијатрија, Медицински факултет – Скопје

Универзитет „Св. Кирил и Методиј“ – Скопје, Македонија

 

1989 година

Завршен Медицински факултет – Скопје

Универзитет „Св. Кирил и Методиј“ – Скопје, Македонија

2018-сега

Клиничка болница „Аџибадем Систина“

Оддел за педијатрија – Хемато-онколог

 

2017-2018

Медицински факултет во Скопје, доцент

Универзитет „Св. Кирил и Методиј“  – Скопје, Македонија

 

2008-2016

Медицински факултет во Скопје, асистент

Универзитет „Св. Кирил и Методиј“ – Скопје, Македонија

 

2006-2018

Шеф на Оддел за солидни тумори

 

2001-2018

Универзитетски клинички центар, Скопје

Клиника за детски болести, Оддел за педијатриска хематологија и онкологија

 

2000-2001

Универзитетски клинички центар, Скопје

Клиника за детски болести, Оддел за педијатриска и неонатална интензивна нега и терапија

 

1996-2000

Специјализација по педијатрија

 

1995-2018

Универзитетски клинички центар, Скопје

Клиника за детски болести

 

1991-1995

Универзитетски клинички центар, Скопје

Клиника за детски болести, волонтер

Лекарска комора на Македонија

Македонско лекарско друштво

Здружение на педијатрите на Република Македонија

Здружение за хематологија на Македонија

SIOPE (Европско меѓународно друштво за педијатриска онкологија)

SIOP (Меѓународно друштво за педијатриска онкологија)

EHA (Европско здружение за хематологија)

ENERCA (Европска мрежа за ретки и вродени анемии)

Автор и коавтор на повеќе од 120 публикации

Англиски