fbpx
ПРЕБАРАЈ
ДОКТОР

Проф. д-р Андреј Петров

Специјалист по дерматовенерологија

2016
Докторира на Медицинскиот факултет при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје

2013
Докторира на Медицински факултет – Скопје, Р. Македонија
Универзитет Св. Кирил и Методиј – Скопје, Р. Македонија
2002
Магистрира на ВМА – Белград, Р. Србија – Мaгистер од областа на Дерматовенерологија
Универзитет Белград, Р. Србија
2000
Специјалист по дерматовенерологија – Медицински факултет – Скопје
Универзитет Св. Кирил и Методиј – Скопје, Р. Македонија
1995
Медицински факултет – Скопје
Универзитет Св. Кирил и Методиј – Скопје, Р. Македонија

2010 -сега
Клиничка болница „Аџибадем Систина“

Оддел за дерматовенерологија

 

2008 – 2010
Општа болница Ремедика – Скопје
Консултант

 

1996 – 2008
Универзитетски клинички центар – Скопје
Клиника за дерматовенерологија