fbpx
ПРЕБАРАЈ
ДОКТОР

Д-р Андреа Димишков

Специјалист по кардиохирургија
 • 2018
  SynCardia Total Artificial Heart
  (TAH-t) Certification program SynCardia systems Europe GmbH Берлин, Германија
 • 2015
  Клинички курс по микрохирургија
  Медицински истражувачки центар Алмазов, Ст. Петерсбург Русија. Професор В.Н.Вавилов
 • 2014
  Специјализација по кардиоваскуларна хирургија
  Медицински универзитет И.П.Павлов, Ст.Петерсбург, Русија
 • 2013
  Програма VSSHP
  Универзитетска клиника Турку, Финска
 • 2012
  Медицински факултет. Доктор по општа медицина
  Медицински универзитет И.П.Павлов, Ст.Петерсбург, Русија
 • 2021
  Клиничка болница „Аџибадем Систина“
  Оддел за кардиохирургија
 • 2019
  ЈЗУ Универзитетска клиника за торакална и васкуларна хирургија Скопје
  Оддел за васкуларна хирургија
 • 2015-2018
  КБ „Аџибадем Систина“
  Оддел за кардиохирургија
 • 2015
  Лениградска клиничка болница Санкт Петерсбург, Русија
  Оддел за кардиохирургија
 • Руска Асоцијација на кардиоваскуларни хирурзи
 • Македонско здружение за кардиоваскуларна хирургија
 • Руски
 • Англиски
 • Благодарности (писма во знак на благодарност од пациентите, сертификати, признанија, благодарници)
 • Награди