fbpx
ПРЕБАРАЈ
ДОКТОР

Д-р Ана Јовановска

Специјалист по медицинска биохемија
 • 2019
  Специјалист по медицинска биохемија
  Медицински факултет – Универзитет „Св. Кирил и Методиј”
 • 2012
  Дипломиран доктор по медицина
  Медицински факултет – Универзитет „Св. Кирил и Методиј”
 • 2021 – сега
  Клиничка болница „Аџибадем Систина“
  Биохемиска лабораторија
 • 2019 – 2021
  ПЗУ One Hospital
  Раководител на оддел биохемиска лабораторија
 • МЕНСА Македонија
 • ЛКМ – Лекарска комора на Македонија
 • МЗМБЛМ – Македонско здружение за медицинска биохемија и лабораториска медицина
 • АСМЛ – Асоцијација на млади лекари и специјализанти
 • EFLM – European Federation of Clinical Chemistry and Laboratory Medicine

Англиски јазик