fbpx
ПРЕБАРАЈ
ДОКТОР

Д-р Александра Даневска-Глигоровска

Специјалист по интерна медицина

2015
Специјализација по интерна медицина
Медицински факултет
Универзитет „Св. Кирил и Методиј“, Скопје, Р Македонија
2000
Доктор на медицина
Медицински факултет
Универзитет „Св. Кирил и Методиј“, Скопје, Р Македонија

2015 – сега
Клиничка болница „Аџибадем Систина“
Оддел Ургентен центар
2001 – 2015
„Итна медицинска помош“
Здравствен дом – Скопје

Член на лекарска комора
Член на македонско лекарско друштво
Здружение на интернисти на Македонија