fbpx
ПРЕБАРАЈ
ДОКТОР

Доц. д-р Александар Ѓорески

Специјалист по радиологија

2017
Едукативен престој во Љубљана, Словенија за интервентна радиологија
University Clinical Center, Ljubljana, Slovenia

2015
Едукативен престој од 3 месеци во Винтертур, Швајцарија за васкуларна интервентна радиологија
Kantonsspitaal Winterthur, Switzerland

2013
Едукативен престој од 3 месеци во Анкара, Турција за неваскуларна интервентна радиологија
Hacettepe University Hospital, Ankara, Turkey

2013
Специјализација по радиологија
Медицински факултет
Универзитет „Св. Кирил и Методиј“ – Скопје

2012
Едукативен престој од 1 месец во Манчестер, Англија за абдоминална радиологија Fairfield General Hospital, Manchester, United Kingdom

2008
Студии по општа медицина
Медицински факултет
Универзитет „Св. Кирил и Методиј“ – Скопје

2022
Оддел за онкологија, радиологија и нуклеарна медицина
Клиничка болница „Аџибадем Систина“

2012 – 2022
Градска општа болница „8 Септември“ – Скопје
Оддел за дијагностичка и интервентна радиологија, раководител на интервентна радиологија

2009 – 2013
Универзитетски институт за радиологија
Специјализација, Оддел за интервентна радиологија

МЛД – Македонско лекарско друштво
ЛК – Лекарска комора на РСМ
МАР – Македонска асоцијација на радиолози
BSR – Balkan Society of Radiology
ESR – European Society of Radiology
RSNA – Radiologic Society of North America
CIRSE – Cardiovascular and interventional Radiology Society of Europe
SIO – Society of Interventional Radiology

Англиски
Француски
Српски

– Награда за најдобар студент на Медицинскиот факултет на генерацијата дипломирани 2008, со просечен успех од 9,88
– Награда за најдобра усна презентација на Балканскиот конгрес на радиолози 2016 во Солун, Грција