fbpx
ОДДЕЛИ
‹ Листа на оддели

Доктори во одделот

Коронарна интензивна нега

 

Коронарна и интернистичка интензивна нега во „Аџибадем Систина“ располага со 6 кревети со можност за комплетен мониторинг, интензивно лекување, поддршка и нега на тешко болни пациенти. Располага со најсовремена опрема за следење и мониторинг на сите витални функции кај критично болни пациенти. Тимот кардиолози и интернисти е составен од најдобрите професионалци со долгогодишно искуство во својата дејност .

Единицата за коронарна и интернистичка нега овозможува 24-часовно инванзивно и неинванзивно мониторирање на кардиолошки, интернистички и невролошки пациенти. Компактноста на Коронарната и интернистичка интензивна нега овозможува кардио-пулмонална ресусцитација и анестезиолошка поддршка.