fbpx

Проф. Д-р Николиќ и д-р Димче Славески од Аџибадем Систина дел од тимот што ќе ја изведе првата транспланта...

Професор д-р Александар Николиќ кардиохирург од Клиничката болница „Аџибадем Систина“ и шефот на Одделот за анестезија д-р Димче Славески, специјалист по анестезиологија со реаниматологија од „Аџиб...

Види повеќе

Интервју на Ѓун Ѓунсој: „Аџибадем Систина“ има значајна улога во борбата со пандемијата во Македонија

Клиничката болница „Аџибадем Систина“ е единствена болница во земјава во која се изведуваат три типа тестови за коронавирус, вели во интервју за Фактор, Ѓун Ѓунсој, главниот извршен директор на бол...

Види повеќе

ВО АЏИБАДЕМ СИСТИНА ТРИ ВИДА ТЕСТОВИ ЗА КОВИД-19

Во Клиничката болница „Аџибадем Систина“, единствено во Македонија, се прават три вида тестови за Ковид-19. Во најсовремена лабораторија која работи според светски признaени стандарди со сите безбе...

Види повеќе

Започнува масовното тестирање во Хрватска – За 10 дена ќе се знае колку луѓе биле заразени со коронавирус

Хрватскиот институт за јавно здравје (ХЗJЗ) почна серолошко тестирање кое треба да го даде долгоочекуваниот одговор за застапеноста на коронавирусот кај населението, т.е. колкав процент на хрватски...

Види повеќе

Во услови на коронавирус, донирани 48 единици крв во „Аџибадем Систина“

Клиничката болница „Аџибадем Систина“ во соработка со општинската организација на Црвен крст – Карпош и Институтот за трансфузиона медицина реализираа уште една успешна крводарителска акција. За вр...

Види повеќе

Сè функционира беспрекорно: Сестра Јелена Златиќ-Стоилов посветено во организацијата на работата на болница...

Таа има сериозна задача во услови на пандемијата со Ковид-19, а првите денови по појавата на вирусот во земјава речиси и без сон целосно им се посвети на работните предизвици. Без помала посветенос...

Види повеќе

НАЈХУМАНАТА ПРОФЕСИЈА ИСПРАВЕНА ПРЕД НАЈГОЛЕМИОТ ПРЕДИЗВИК: УЛОГАТА НА МЕДИЦИНСКИТЕ СЕСТРИ КЛУЧНА ВО БОРБАТ...

На 200-годишнината од раѓањето на Флоренс Најтингејл, во годината посветена на медицинската сестра во светот, медицинските сестри се соочуваат со најголемиот предизвик – вирусот кој за кус пе...

Види повеќе

Јавни здравствени организации низ светот сами си купуваат тестови за антитела за да го тестираат персоналот...

Јавни здравствени организации низ светот решија да купат тестови за антитела на коронавирус од странство со цел да ги вратат своите вработени на работното место, откако длабоко се разочараа од доцн...

Види повеќе

ДВЕ НОВОРОДЕНЧИЊА СО ТЕШКИ СРЦЕВИ МАНИ ОПЕРИРАНИ ВО „АЏИБАДЕМ СИСТИНА“ ВО ВОНРЕДНИ УСЛОВИ ЗА ВРЕМЕ НА КОРОН...

Две итни кардиохируршки интервенции на новороденчиња бебиња изведе тим на Клиничката болница „Аџибадем Систина“, во последните десет дена. Во услови на пандемија со Ковид-19, кога се работи во вонр...

Види повеќе

ХРАБРО ПРЕД ПРЕДИЗВИКОТ СО КОРОНАВИРУСОТ, РАЈОВСКИ И ТИМОТ СЕКОЈДНЕВНО ОБРАБОТУВААТ СЕ ПОВЕЌЕ ТЕСТОВИ

Можноста да се придонесе во борбата прoтив коронавирусот Ковид – 19, љубовта кон професијата и поддршката која ја добива од тимот и целиот лабораториски персонал се секојдневната мотивација за Среќ...

Види повеќе