fbpx

НОВО: 7 ДЕНА ВО НЕДЕЛАТА ДОСТАПНА УСЛУГАТА „HOME LAB“

За поголема достапност на услугите што ги нудат дијагностичките лаборатории во Клиничката болница „Аџибадем Систина“, услугата „Home Lab“ овозможува можност за земање материјал за лабораторија од д...

Види повеќе

М-Р СРЕЌКО РАЈОВСКИ СО УЧЕСТВО НА ВТОРИОТ КОНГРЕС НА МОЛЕКУЛАРНИ БИОЛОЗИ COMBOS2

Од 6 до 8 октомври во Белград се одржа вториот меѓународен конгрес на молекуларни биолози CoMBoS. На овој конгрес беа опфатени голем спектар на теми од современата биологија, а на едно место се сре...

Види повеќе

ВО „АЏИБАДЕМ СИСТИНА“ ДОСТАПЕН НАЈСОФИСТИЦИРАН И НАЈСОВРЕМЕН ЛАСЕР ВО УРОЛОГИЈАТА

СПОЈ НА НАЈСОВРЕМЕНА ТЕХНОЛОГИЈА И ВРВНИ СПЕЦИЈАЛИСТИ На Одделот за урологија во „Аџибадем Систина“, кој е составен од еминентни доктори од земјава и регионот, набавен е најсофистициран и најсоврем...

Види повеќе

ДОКТОРИТЕ ОД “АЏИБАДЕМ СИСТИНА” СО ПРЕДАВАЊА НА СИМПОЗИУМОТ „НЕОНАТОЛОШКИ ДЕНОВИ“

На 19 и 20 октомври во Скопје се одржа симпозиум „Неонатолошки денови – Јубилеен собир на неонатолози на РСМ“ на кој присуствуваа над 100 педијатри и неонатолози од нашата земја. Годинешниот собир ...

Види повеќе

„АЏИБАДЕМ СИСТИНА” ДЕЛ ОД ГОЛЕМАТА СИМУЛАЦИСКА ВЕЖБА „ХУМАНИТАРЕН ОДГОВОР 2023” ЗА ПРВА ПОМОШ ПРИ ЗЕМ...

Клиничката болница „Аџибадем Систина“ со свои медицински екипи и амбулантски возила беше дел од големата симулациска вежба „Хуманитарен одговор 2023“, која се организираше по повод одбележувањето н...

Види повеќе

ВО „АЏИБАДЕМ СИСТИНА“ ИЗВЕДЕНА ПРВАТА КРИОАБЛАЦИЈА НА ТУМОР ВО ЗЕМЈАТА И ВО РЕГИОНОТ

НОВО ПОГЛАВЈЕ ВО ЛЕКУВАЊЕ НА ТУМОРИ СО МИНИМАЛНО-ИНВАЗИВНИ ТРЕТМАНИ Прва перкутана криоаблација на тумор во државата беше направена во Клиничката болница „Аџибадем Систина“ месецов на Одделот за ин...

Види повеќе

ДОКТОРИТЕ ОД „АЏИБАДЕМ СИСТИНА“ ДЕЛ ОД 7. МАКЕДОНСКИ КАРДИОЛОШКИ КОНГРЕС

Од 5 до 8 октомври во Охрид се одржа 7. Македонски кардиолошки конгрес, каде што беа опфатени сите области и теми од кардиологијата и кардиоваскуларната медицина, како и коронарната и периферната а...

Види повеќе

Д-Р КОСТАДИНОВСКА-ЈОРДАНОВСКА СО СВОЕ ПРЕДАВАЊЕ НА 37. ГОДИШНА КОНФЕРЕНЦИЈА НА EACTS

Од 4 до 7 октомври во Виена се одржува 37. Годишна конференција на EACTS,  најголемиот кардиоторакален кoнгрес во светот, кој е фокусиран на научен развој и истражувања во повеќе специјалности. Сво...

Види повеќе

ВО СКОПЈЕ ОДРЖАН МЕЃУНАРОДЕН МАСТЕРС-СЕМИНАР ЗА ХИРУРЗИ-ТРАУМАТОЛОЗИ И ОРТОПЕДИ

Д-Р КАФТАНЏИЕВ: СО МЕЃУНАРОДНО ПРИСУСТВО ГИ ДОКАЖУВАМЕ НАШАТА СТРУЧНОСТ И ПОСВЕТЕНОСТ Скопје е домаќин на меѓународен мастерс-семинар за хирурзи-трауматолози и ортопеди според програмата на меѓунар...

Види повеќе

Д-Р МЕД. НАУКИ МАЈА СТОЈЧЕВСКА-ЧАПОВА И Д-Р ИЗАБЕЛА БОЖИНОВСКА НА НАУЧЕН СОСТАНОК НА ЕВРОПСКОТО ЗДРУЖЕНИЕ З...

Oд 28 до 30 септември 2023 година во Валенсија, Шпанија се одржа Годишниот научен состанок на Европското здружение за дијагностика на дојки EUSOBI 2023. Годишниот состанок е организиран во соработк...

Види повеќе