fbpx

„АЏИБАДЕМ СИСТИНА“ ОРГАНИЗИРАШЕ СТРУЧЕН СОСТАНОК ЗА ПОДИГНУВАЊЕ НА СВЕСНОСТА ЗА СИФИЛИС

По повод светскиот ден на здравјето, 7 април, во Клиничка болница „Аџибадем Систина“ се одржа онлајн стручен состанок на тема „Нова ера на старите болести – сифилис“. Стручниот состанок имаше за це...

Види повеќе

13 ГОДИНИ ОД ОСНОВАЊЕТО, „АЏИБАДЕМ СИСТИНА“ ПРЕРАСНА ВО МОЌНА КЛИНИЧКA БОЛНИЦА СО НАЈСО...

На светскиот ден на здравјето, 7 април, 2010 година со дотогаш најголемата инвестиција во приватниот здравствен сектор се отвори првата приватна Клиничка болница „Систина“. Тринаесет години од осно...

Види повеќе

НАЈСОВРЕМЕН ТРЕТМАН НА ОРТОПЕДСКИ БОЛЕСТИ СО TРАНСПЛАНТАЦИЈА НА МАТИЧНИ КЛЕТКИ

Од јануари годинава на Одделот за ортопедија во клиничката болница „Аџибадем Систина“ почна да се применува нова метода за третман на ортопедски болести со апликација на сопствени матични клетки (м...

Види повеќе

КАРДИОХИРУРГИЈАТА ВО „АЏИБАДЕМ СИСТИНА“ ПРЕРАСНА ВО ВОДЕЧКИ КАРДИОХИРУРШКИ ЦЕНТАР ВО РЕГИОНОТ

Брза и точна дијагностика, најсовремен хируршки третман на срцеви заболувања, 24-часовен мониторинг, врвна интензивна нега под водство на докажаниот кардиохируршки тим во регионот. Кардиохирургијат...

Види повеќе

НАД 200 КРВНИ ЕДИНИЦИ ДАРУВАНИ ВО КРВОДАРИТЕЛСКА АКЦИЈА ВО „АЏИБАДЕМ СИСТИНА“

На 9 и 13 март Клиничка болница „Аџибадем Систина“, во соработка со општинската организација на Црвен крст – Карпош и Институтот за трансфузиона медицина, реализираше две крводарителски акции. За в...

Види повеќе

ПРВО ЛАСЕРСКО ОТСТРАНУВАЊЕ НА ТУМОР НА МОЧЕН МЕУР КАЈ ПАЦИЕНТ БЕЗ ПРЕКИН НА АНТИКОАГУЛАНТНА ТЕРАПИЈА

Ресекција на тумори на мочен меур со холмиумски ласер или HoLRBT (Holmium Resection of Bladder Tumors) претставува безбеден и минимално инвазивен метод за хируршки третман на тумори на мочен меур. ...

Види повеќе

ПРОФ. Д-Р АНДРЕЈ ПЕТРОВ СО ПРЕДАВАЊЕ ЗА ЛАСЕРСКО ОБНОВУВАЊЕ НА КОЖАТА СО ЕСО2 ЛАСЕР НА КОНГРЕСОТ INDERCOS

Од 9 до 12 март во Истанбул, Турција се одржува 8. Меѓународен конгрес за дерматологија и козметологија INDERCOS. Веќе 7 години INDERCOS е домаќин на голем број доктори од целиот свет кои ги сподел...

Види повеќе

СО МИНИМАЛНО ИНВАЗИВНИ МЕТОДИ ДИРЕКТНО УНИШТУВАМЕ ТУМОРИ И КАНЦЕРИ: ИНТЕРВЈУ СО ДОЦ. Д-Р АЛЕКСАНДАР ЃОРЕСКИ

И аблацијата и емболизацијата се минимално инвазивни методи, тоа не е операција, вели во интервју за Фактор, доц д-р Александар Ѓорески, интевентен радиолог во Клиничката болница „Аџибадем Систина“...

Види повеќе

ВО „АЏИБАДЕМ СИСТИНА“ ОДРЖАН СТРУЧЕН СОСТАНОК НА ТЕМА „УРГЕНТНИ СОСТОЈБИ ВО РАДИОЛОГИЈАТА“

Во Клиничка болница „Аџибадем Систина“ се одржа стручен состанок на тема „Ургентни состојби во радиологијата – приказ на случаи од секојдневната пракса“. Состанокот, кој беше во организација на Мак...

Види повеќе

ОДДЕЛОТ ЗА УРОЛОГИЈА ВО „АЏИБАДЕМ СИСТИНА“ Е НА НИВО НА ГОЛЕМИТЕ СВЕТСКИ ЦЕНТРИ – ПОСЕТА НА УРОЛОЗИТЕ Д-Р Н...

Викендов во посета на Клиничка болница „Аџибадем Систина“ и Одделот за урологија беа истакнатите уролози, д-р Наталија Гарцка, од Виена и д-р Акилас Котурис, од Грција. Посетата на докторите беше п...

Види повеќе