fbpx

НАМАЛЕНИ ЦЕНИ И ЗГОЛЕМЕНИ КАПАЦИТЕТИ ЗА КОВИД-ТЕСТИРАЊЕ ВО НАЈГОЛЕМАТА ПРИВАТНА ЛАБОРАТОРИЈА НА „АЏИБАДЕМ С...

Клиничката болница „Аџибадем Систина“, која располага со најголемата приватна лабораторија на Балканот и е единствената во која се изведуваат сите видови тестирања за Ковид-19, набави нова лаборато...

Види повеќе

Проф. д-р Слободан Дамјановски дел од тимот на „Аџибадем Систина“

Клиничката болница „Аџибадем Систина“ го прошири стручниот тим со еминентниот неврохируг проф. д-р Слободан Дамјановски. Пациенти ќе може да добијат врвна дијагноза и третман во областа на неврохир...

Види повеќе

Д-р Каламарас: ЕКМО методата која за прв пат се примени во „Аџибадем Систина“ е врвот во лекувањето на најт...

Работата на двете места ќе биде голем предизвик за мене и за тимовите со кои ќе работам, потребно ќе биде многу енергија и сила која се надевам сите ќе ја имаме за да ја издржиме оваа борба, вели д...

Види повеќе

ТИМОТ НА „АЏИБАДЕМ СИСТИНА“ ЈА ПОДДРЖА ХУМАНИТАРНАТА ТРКА „ПОДАЈ РАКА 2020“ ЗА ЛИЦАТА СО ВИЛСОН

Клиничката болница „Аџибадем Систина“ и оваа година го поддржа шестото хуманитарно издание на манифестацијата „Подај рака 2020“ за поддршка на лицата со Вилсонова болест. Поради актуелната пандемиј...

Види повеќе

НАЈСОВРЕМЕНА МЕДИЦИНСКА ТЕХНОЛОГИЈА НА ЕДНО МЕСТО, „АЏИБАДЕМ СИСТИНА“ СОЗДАДЕ ДИЈАГНОСТИЧКИ ИМИЏИНГ-ЦЕНТАР ...

Брза и прецизна дијагноза на сите болести, снимки со висок квалитет и резолуција, минимална доза на зрачење, скратено време на снимање и комфор за пациентите, се главните предности на медицинската ...

Види повеќе

РАКОМЕТАРОТ ШИШКАРЕВ СЕ ВРАТИ ВО МАКЕДОНИЈА – УСПEШНО ОПEРИРАН ВО „АЏИБАДЕМ СИСТИНА“

И покрај тоа што ги напушти РК Вардар и Македонија, рускиот ракометар Данил Шишкарев одлучи повредата на коленото да ја санира во Клиничката болница „Аџибадм Систина“. Десното крило на унгарскиот р...

Види повеќе

ВО „АЏИБАДЕМ СИСТИНА“ НОВ СЕРОЛОШКИ ТЕСТ СО КОЈ СЕ УТВРДУВА ВКУПНА КОНЦЕНТРАЦИЈА НА АНТИТЕЛА НА КОВИД-19

Клиничката болница „Аџибадем Систина“ воведe нов серолошки тест за утврдување на вкупната концентрација на IgM и IgG антитела во крвта. Тестирањето се врши преку примерок од венска крв, трае не пов...

Види повеќе

НОВ ДИГИТАЛЕН МАМОГРАФ ВО „АЏИБАДЕМ СИСТИНА“: НАЈБРЗО И НАЈПРЕЦИЗНО ОТКРИВАЊЕ НА КАРЦИНОМ НА ДОЈКА СО МИНИМ...

Карциномот на дојка е тип на малигна болест  која може рано да се дијагностицира, а со тоа и навреме  да почне лекувањето. Радиологот од Клиничката болница „Аџибадем Систина“ д-р Маја Стојчевска-Ча...

Види повеќе

СЕЗОНСКИ ГРИП И КОРОНАВИРУС: „АЏИБАДЕМ СИСТИНА“ ЗА ПРВ ПАТ ВО МАКЕДОНИЈА ВОВЕДУВА ТЕСТ КОЈ ГИ ДЕТЕКТИРА ИСТ...

Во Клиничката болница „Аџибадем Систина“ се воведе и нов тип тест за PCR молекуларно докажување на присуство на повеќе типови на вируси кои заедно со Корона вирусот –припаѓаат во група на вируси ко...

Види повеќе

ШАНСА ЗА ЖИВОТ: За првпат во Македонија во „Аџибадем Систина“ изведена Фонтанова операција кај дете

Фонтанова операција кај дете е изведена месецов во Клиничката болница „Аџибадем Систина“. Оваа интервенција е прва ваква операција во земјава, а се изведува кај деца родени со еднокоморни срца. Доц...

Види повеќе