fbpx

Ден на медицински сестри: Пофалници за хуманост и за сестри од „Аџибадем Систина“

  Признанието најхумана сестра од Клиничката болница „Аџибадем Систина“ го доби сестра Снежана Јовановска на настанот кој беше организиран по повод 5 Мај, Меѓународниот ден на акушерките, и 12...

Види повеќе

За „Аџибадем Систина“, плакета за особен придонес и развој на сестринството

Клиничката болница „Аџибадем Систина“ доби плакета за особен придонес и развој на сестринството на настанот што беше организиран по повод 12 Мај, Меѓународниот ден на медицинските сестри. На манифе...

Види повеќе

Искуства и знаења од докторите во „Аџибадем Систина“ за студентите од Универзитетот „Гоце Делчев“

Треба да вложуваме во помладите – преносот на знаење е клучен за сите генерации. Докторите од Клиничката болница „Аџибадем Систина“ несебично го делат своето искуство со студентите. Дел од на...

Види повеќе

Недела на медицински сестри: Цела година посветени на здравјето и хуманоста

Гости од странство, посети и предавања, размена на искуства и знаења – овие активности беа дел од неделата на медицинските сестри, која се одбележува традиционално и во Клиничката болница „Аџибадем...

Види повеќе

„Аџибадем Систина“ доминираше на скопскиот маратон: Добра енергија, добри резултати

Скопскиот маратон станува убава традиција, а секоја година сè поголем број учесници го збогатуваат впечатокот дека Скопје е домаќин на извонреден настан, на инспирирани спортисти, граѓани. Годинава...

Види повеќе

Процентот на преживување на пациентите на Кардиохирургија во „Аџибадем Систина” повисок од проектираниот

Нова потврда за успешноста на Клиничката болница „Аџибадем Систина”. Според резултати кои се однесуваат за минатата година, смртноста во кардиохируршки елективни процедури  во „Аџибадем Систина” е ...

Види повеќе

„Аџибадем Систина“ прогласена за амбасадор на добрината

Клиничката болница „Аџибадем Систина“ беше прогласена за амбасадор на добрината откако несебично се приклучи на мисијата за ширење на добрината. Епитетот и благодарницата е од Inner Wheel Club Skop...

Види повеќе

Благодарница за вработените  во „Аџибадем Систина“ за пожртвуваноста и посветеноста во згрижувањето на повр...

Лекарската комора на Република Северна Македонија додели благодарници за Итната медицинска помош  на Клиничката болница „Аџибадем Систина“ за вклученоста во згрижувањето и лекувањето на настраданит...

Види повеќе

Проф. Д-р Савески и Д-р Илиев добија благодарница за голем придонес и развој на физиотерапијата во земјава

На третиот Интернационален конгрес на физиотерапевти, кој се одржа по повод 50-годишнината од постоењето на Здружението на физиотерапевти на Македонија и имаше меѓународен карактер, а кој беше насл...

Види повеќе

Д-р Ивановски дел од работилницата „Менталното здравје кај спортистите“

Според истражувањата во 2015 година, симптоми на депресија се појавиле кај 38 отсто од активните професионални играчи. Токму ова беше причина да се одржи дводневна работилница на тема менталното зд...

Види повеќе