fbpx

ПОДДРШКА НА КВАЛИТЕТОТ НА ОБРАЗОВНИОТ ПРОЦЕС: „АЏИБАДЕМ СИСТИНА“ ДОНИРАШЕ КОМПЈУТЕРИ ВО ООУ „ПЕТАР ПОП АРСОВ“

Клиничка болница „Аџибадем Систина“ донираше компјутери и компјутерска опрема во скопското основно училиште „Петар Поп Арсов“. Со оваа донација болницата ја продолжува практиката да дава поддршка н...

Види повеќе

ПОЖАР И ЗЕМЈОТРЕС ВО БОЛНИЧКИ УСЛОВИ – ТИМОТ НА „АЏИБАДЕМ СИСТИНА“ ПОДГОТВЕН ЗА БРЗА ЕВАКУАЦИЈА И ПРВА ПОМОШ

Брза евакуација на пациенти,посетители и персонал, пружање прва медицинска помош и заштита од дополнителни пожари во случај на земјотрес беа предизвиците на кои успешно одговори тимот на „Аџибадем ...

Види повеќе

ДОЦ. Д-Р МИТКО ИВАНОВСКИ СО СТРУЧНО-ЕДУКАТИВНО ПРЕДАВАЊЕ НА ТЕМА „ДИЈАГНОЗА, ПРЕВЕНЦИЈА И ТРЕТМАН НА СИДЕРО...

Во организација на Innotech на 17 септември се одржа симпозиум на тема „Нова перспектива при грижа за здравјето на жените“, на кој зеде учество нашиот еминентен доктор, доц. д-р Митко Ивановски. Те...

Види повеќе

ВО „АЏИБАДЕМ СИСТИНА“, ПРОМОТИВНА ЦЕНА ЗА ПРЕСАДУВАЊЕ КОСА СО РЕВОЛУЦИОНЕРНАТА SAPPHIRE FUE-МЕТОДА

На Одделот за естетска дерматологија во Клиничка болница „Аџибадем Систина“ во тек е попуст за трансплантација на коса со револуционерната Sapphire FUE-метода. Станува збор за третман што го изведу...

Види повеќе

ОДРЖАН ПРВИОТ СТРУЧЕН СОСТАНОК НА МАКЕДОНСКОТО МУЛТИДИСЦИПЛИНАРНО ЗДРУЖЕНИЕ ЗА ХУМАН МИКРОБИОМ (ММЗХМ)

„Во името на хуманиот микробиом“ беше темата на првиот стручен состанок на новото мултидисциплинарно здружение, кој на 20 октомври се одржа во Клиничка болница „Аџибадем Систина“. Пред голем број е...

Види повеќе

ПРОФ. Д-Р ЈОРДАН САВЕСКИ ПОКАНЕТ ПРЕДАВАЧ И МОДЕРАТОР НА 42. СВЕТСКИ КОНГРЕС НА ОРТОПЕДИ И ТРАУМАТОЛОЗИ – S...

Проф. д-р Јордан Савески беше еден од поканетите предавачи и модератор на сесија на 42. Светски конгрес во организација на престижното Меѓународно друштво на ортопеди и трауматолози SICOT, кој се о...

Види повеќе

СТРУЧЕН СОСТАНОК „ВО ИМЕТО НА ХУМАНИОТ МИКРОБИОМ“

На 20 октомври, Македонското мултидисциплинарно здружение за хуман микробиом (ММЗХМ) ќе го одржи првиот стручен состанок на тема: Во името на хуманиот микробиом. Состанокот ќе се одржи во амфитеата...

Види повеќе

Д-Р БЕТИ КОСТАДИНОВСКА-ЈОРДАНОСКА, ПРЕДАВАЧ НА 49. НАУЧНО-СТРУЧЕН СОБИР НА ЛАБОРАТОРИСКИ ПРОФЕСИОНАЛЦИ И СА...

Во организација на Сојузот на здруженија на медицински лаборанти и санитарни техничари, во Охрид викендов се одржаа 49. Октомвриски средби, научно-стручен собир на лабораториски професионалци и сан...

Види повеќе

ПРОФ. Д-Р АЛЕКСАНДАР НИКОЛИЌ, ПАНЕЛИСТ НА 36. ГОДИШЕН СОСТАНОК НА EACTS ВО МИЛАНО

Шефот на Одделот за кардиохирургија од Клиничка болница „Аџибадем Систина“, проф. д-р Александар Николиќ, е дел од 36. Годишен состанок на EACTS 2022, најголемиот кардиоторакален кoнгрес во светот,...

Види повеќе

М-Р ЈЕЛЕНА МИЦИЌ СО ПРЕЗЕНТАЦИЈА НА 7. КОНГРЕС НА ФАРМАЦЕВТИ

Од 5 до 9 октомври, во организација на Македонското фармацевтско здружение и Фармацевтскиот факултет при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Охрид се одржува 7. меѓународен конгрес на фармацевти...

Види повеќе