fbpx

Две специфични кардиолошки интервентни процедури изведени за првпат во Клиничката болница „Аџибадем Систина“

Две специфични интервенции кои за првпат беа изведени во Клиничката болница „Аџибадем Систина“  беа дел од работилницата одржана на 14 јули годинава. Станува збор за работилница за корекција на срц...

Види повеќе

Д-Р ИРЕНА ШУПЛИНОВСКА НА СВЕТСКИ ПЕРИНАТОЛОШКИ КОНГРЕС ВО АЛИКАНТЕ, ШПАНИЈА

Повеќе од 2.000 доктори од целиот свет присуствуваа на 18. Светски конгрес за фетална медицина, кој се одржа во шпанскиот град Аликанте од 25 до 26 јуни годинава. На конгресот беше и д-р Ирена Шупл...

Види повеќе

Д-Р БОНГАРД ПРЕДАВАЧ НА КОНГРЕСОТ ЗА ВЕНСКИ ТРОМБОЕМБОЛИЗАМ

Д-р Снежана Мешкоска-Бонгард од Клиничката болница „Аџибадем Систина“ учествуваше на интернационален конгрес во организација на Здружението на кардиолози во Скопје. Темата на конгресот е тромбоембо...

Види повеќе

Горан Спиров една година живее со вештачко срце: Вози автомобил, пешачи и ужива во секојдневието

Пациентот се чувствува одлично, а и по една година од интервенцијата, штипјанецот Горан Спиров живее за моментот кога ќе добие и природно срце. Помина една година откако во Клиничката болница „Аџиб...

Види повеќе

Кан и Гете добија поубаво модерно живеалиште

Кан беше сам, но не повеќе. Сега се заедно со малиот Гете, а и двајцата се вистинска атракција во Зоолошката градина во Скопје. Двата морски лава се мили, убави, умни. Од неодамна имаат новини во ж...

Види повеќе

Д-р Билјана Чонеска-Јованова како модератор на седмиот педијатриски конгрес

На Седмиот педијатриски конгрес, кој се одржа во Струмица, учествуваше д-р Билјана Чонеска-Јованова од Клиничката болница „Аџибадем Систина“. Таа беше модератор на сесијата за хематологија и онколо...

Види повеќе

УСПЕШНА ИНТЕРВЕНЦИЈА НА КОЛЕНОТО: СТОЛЕ СТОИЛОВ СЕ РЕХАБИЛИТИРА ПРЕД НОВАТА СЕЗОНА

Македонскиот ракометен репрезентативец Столе Стоилов одлично заздравува по успешната операција на коленото. На напаѓачот на европскиот шампион Вардар, веднаш по големиот успех на клубот, во Клиничк...

Види повеќе

Д-р Баџаков на првата интернационална конференција за здравјето на карлицата кај жената, (International Con...

  Искуства од Клиничката болница „Аџибадем Систина” беа презентирани на првата интернационална конференција за здравјето на карлицата кај жената која се одржа во Хрватска, од 31 Мај до 2 Јуни....

Види повеќе

„АЏИБАДЕМ СИСТИНА“ ДЕЛ ОД МЕЃУНАРОДНИОТ ДОБРОТВОРЕН БАЗАР

Клиничката болница „Аџибадем Систина” и оваа година беше дел од Меѓународниот добротворен базар во организација на „Добредојде“ Macedonia Welcome Center – DMWC. Овој базар шест години традиционално...

Види повеќе

Капитенот на шампионите на дружба во „Аџибадем Систина“ – поддршката на РК „Вардар“ продолжува и во иднина

Шампионскиот пехар од ракометната Лига на шампиони и денеска беше во Клиничката болница „Аџибадем Систина“, а освен со пехарот, пациентите овој пат можеа да се фотографираат и со капитенот Столе Ст...

Види повеќе