fbpx

Презентирани најсовремените протоколи за рехабилитација во неврологијата

Клиничката болница „Аџибадем Систина“ и Здружението на физиотерапевти на Република Македонија  по повод одбележувањето на Меѓународниот ден на физиотерапевти и 50 години од основањет...

Види повеќе

Едукативен семинар „Рехабилитација во неврологија“

Клиничката болница „Аџибадем Систина“ и Здружението на физиотерапевти на Република Македонија на 16 септември организираат еднодневен едукативен семинар за физиотерапевти. Тем...

Види повеќе

Едукативен настан „Да го одржиме доењето заедно“

Под мотото „Да го одржиме доењето заедно“, Клиничката болница „Аџибадем Систина“ ја одбележа светската недела на доењето со едукативен настан. Присутните гости на почетокот ...

Види повеќе

Едукативно предавање – Да го одржиме доењето заедно

Ве покануваме на едукативниот настан за доење во Клиничката болница „Аџибадем Систина“ на 7 август со почеток во 19:00 часот. Д-р Станка Танчева, педијатар ќе ви ги посочи сите предност...

Види повеќе

Д-р Владимир Чадиковски надворешен соработник во „Аџибадем Систина“

Ве известуваме дека д-р Владимир Чадиковски стана дел од тимот во „Аџибадем Систина“ како надворешен соработник. Д-р Чадиковски е специјалист по детска хирургија и доктор на медицински ...

Види повеќе

Бесплатна контрола на новороденчиња и доенчиња

Педијатрискиот тим на Поликлиника „Аџибадем Систина“ Битола на 30.06 (петок) организира бесплатна контрола на здрави новороденчиња и доенчиња. Контролата опфаќа мерење висина, тежина, п...

Види повеќе

Центар за рано откривање и третман на деца со пречки во развој

Педијатрискиот тим во Клиничката болница „Аџибадем Систина“ секојдневно се соочува со деца кои имаат потреба од проценка, ран третман и интервенција. Ова беше повод да се отвори Центаро...

Види повеќе

Историски успех за сите нас

Како официјален медицински партнер на Ракометниот клуб „Вардар“ ја честитаме победата и освоената титула во Лигата на шампионите. Горди сме на успехот на најтрофејниот ракометен клуб на...

Види повеќе

Прва интервенција на промена на пол направена во клиничката болница „Аџибадем Систина“

За првпат во земјава направена е хируршка интервенција на промена на пол. Тимот од врвни доктори, предводен од проф. д-р Мирослав Ѓорѓевиќ, по 5-часовна операција, го промени полот на 33-годишен ма...

Види повеќе

Одбележан денот на медицинските сестри

Клиничката болница „Аџибадем Систина“ традиционално и оваа година го одбележа 12 Мај, Меѓународниот ден на медицинските сестри. Присутните гости на настанот ги поздрави главната медицин...

Види повеќе