fbpx

„Аџибадем Систина“ доминираше на скопскиот маратон: Добра енергија, добри резултати

Скопскиот маратон станува убава традиција, а секоја година сè поголем број учесници го збогатуваат впечатокот дека Скопје е домаќин на извонреден настан, на инспирирани спортисти, граѓани. Годинава...

Види повеќе

Процентот на преживување на пациентите на Кардиохирургија во „Аџибадем Систина” повисок од проектираниот

Нова потврда за успешноста на Клиничката болница „Аџибадем Систина”. Според резултати кои се однесуваат за минатата година, смртноста во кардиохируршки елективни процедури  во „Аџибадем Систина” е ...

Види повеќе

„Аџибадем Систина“ прогласена за амбасадор на добрината

Клиничката болница „Аџибадем Систина“ беше прогласена за амбасадор на добрината откако несебично се приклучи на мисијата за ширење на добрината. Епитетот и благодарницата е од Inner Wheel Club Skop...

Види повеќе

Благодарница за вработените  во „Аџибадем Систина“ за пожртвуваноста и посветеноста во згрижувањето на повр...

Лекарската комора на Република Северна Македонија додели благодарници за Итната медицинска помош  на Клиничката болница „Аџибадем Систина“ за вклученоста во згрижувањето и лекувањето на настраданит...

Види повеќе

Проф. Д-р Савески и Д-р Илиев добија благодарница за голем придонес и развој на физиотерапијата во земјава

На третиот Интернационален конгрес на физиотерапевти, кој се одржа по повод 50-годишнината од постоењето на Здружението на физиотерапевти на Македонија и имаше меѓународен карактер, а кој беше насл...

Види повеќе

Д-р Ивановски дел од работилницата „Менталното здравје кај спортистите“

Според истражувањата во 2015 година, симптоми на депресија се појавиле кај 38 отсто од активните професионални играчи. Токму ова беше причина да се одржи дводневна работилница на тема менталното зд...

Види повеќе

Нов систем за макроскопска анализа на примерок со фотографирање и видеозапис eдинствено во „Аџибадем Систина“

Нов систем за макроскопска идентификација на материјали беше пуштен во употреба во Клиничката болница „Аџибадем Систина“. Овој систем е единствен од ваков тип во државата и тоа е голема предност за...

Види повеќе

„Аџибадем Систина“ дел од големата екоакција „Карпош нека дише“

Голема екоакција во која се вклучија повеќе граѓани и компании се случи минатиот викенд во општина Карпош. Акцијата насловена „Карпош нека дише“ доби поддршка од граѓаните. Во иницијативата се вклу...

Види повеќе

„Аџибадем Систина“ и Pay It Forward во мисија на добра волја

Глобалното хуманитарно движење Pay It Forward го доби своето трето издание деновиве во Скопје. Клиничката болница „Аџибадем Систина“ сo свои активности го дава својот придонес кон ова движење на до...

Види повеќе

Со заедничка акција до намалување на бројот на новозаболени од карцином на дебелото црево

Во време на раст на бројот на новозаболени од карцином на дебелото црево и на ректумот во светот, но и во Македонија, потребно е да се унапредуваат дијагностичките модалитети, но и да се работи на ...

Види повеќе