fbpx

Реномираното списание на EACTS објави труд на д-р Николиќ: „Аџибадем Систина” претставена на најголемиот ко...

Професор д-р Александар Николиќ од Клиничката болница „Аџибадем Систина“ присуствува на конгресот на Европската асоцијација за кардиоторакална хирургија (EACTS) што се одржува деновиве во Лисабон. ...

Види повеќе

Д-р Ендер Одемиш, детски кардиолог: Влегувам во тимот на „Аџибадем Систина“, кој ќе стане најдобар на Балканот

Во „Аџибадем Систина“ се формира тим од десетмина доктори кардиохирурзи, кардиолози, интернисти, анестезиолизи, перфузионисти и педијатри за кардиолошки интервенции кај деца, кој ќе го водат д-р Од...

Види повеќе

Симулација: По земјотресот „Аџибадем Систина“ се справи со два пожари

Во Клиничката болница „Аџибадем Систина“ се одржа симулациска вежба на тема „Згрижување и евакуација на болни, повредени, посетители и персонал на безбедно место, прва медицинска помош, противпожар...

Види повеќе

Интерактивно дружење во ЗОО Скопје – „Аџибадем Систина“ со низа активности за месецот на мускулни ди...

Под слоганот „Живот, сила и самостојност“, Клиничката болница „Аџибадем Систина“ по повод месецот на мускулни дистрофии, организираше интерактивно дружење со триесетина деца, кои страдаат од мускул...

Види повеќе

Одржан стручен состанок на тема „Мускулни дистрофии“

Во организација на Клиничката болница „Аџибадем Систина“, под мотото Живот, сила и самостојност  се одржа стручен состанок на тема „Мускулни дистрофии“.  На состанокот присуствуваа околу 100 доктор...

Види повеќе

Доктори од „Аџибадем Систина“ на Европскиот кардиолошки конгрес

Тројца доктори од Клиничката болница „Аџибадем Систина“ присуствуваа на Европскиот кардиолошки конгрес, кој годинава се одржа од 31 август до 4 септември во новоотворениот најголем конгресен центар...

Види повеќе

Д-р Ангелкова – рецензент на водичот во меѓународните стандарди за нега за спинална мускулна атрофија...

Педијатарот д-р Наталија Ангелкова од Клиничката болница „Аџибадем Систина“ учествуваше во подготoвката на водичот за нега на пациенти со спинална мускулна атрофија кој е дел од сертифицираните стр...

Види повеќе

ОДДЕЛОТ ЗА ФИЗИКАЛНА ТЕРАПИЈА И МЕДИЦИНСКА РЕХАБИЛИТАЦИЈА ДОБИ ДВА НАЈСОВРЕМЕНИ АПАРАТИ

Два нови апарати со кои ќе се зголеми ефикасноста во лечењето на пациентите се употребуваат на Одделот за физикална медицина при Клиничката болница „Аџибадем Систина“. Станува збор за Continuous pa...

Види повеќе

ПОРАНЕШНИОТ ФУДБАЛЕР НА „АРСЕНАЛ“, БУЊАКУ, УСПЕШНО ОПЕРИРАН ВО „АЏИБАДЕМ СИСТИНА”

  Познат косовски фудбалер кој е буквално „дете“ на британскиот клуб „Арсенал“ заздравува по интервенцијата на коленото која во Клиничката болница „Аџибадем Систина“ ја изведе доктор Борислав ...

Види повеќе

Д-р Владимир Чадиковски дел од тимот на Клиничката болница „Аџибадем Систина“

Клиничката болница „Аџибадем Систина“ го прошири својот стручен тим со еминентниот и искусен специјалист по детска хирургија и супспецијалист по детска кардиохирургија д-р Владимир Чадиковски. Со п...

Види повеќе