fbpx

Во комплицирана операција спасен животот на 38-годишен пациент

Тимот на проф. д-р Александар Николиќ уште еднаш докажа дека кардиохирургијата во „Аџибадем Систина“ е подготвена да ги реши и најголемите и најтешките предизвици кога се работи за здравјето на срц...

Види повеќе

Argon Plasma Coagulation (APC) во третманот на белодробните тумори – нова метода во „Аџибадем Систина“

Со новата метода, пациентите со белодробен тумор имаат можност за поквалитетен живот и намалување на компликациите од туморот, пред сè опструкција на дишните патишта, која е причина за смртност кај...

Види повеќе

„Аџибадем Систина“ со поддршка и афирмација за планинарскиот спорт

Федерацијата на планинарски спортови на Македонија и оваа година се приклучи кон одбележување на „Светскиот ден на планината“, 9 декември. Целта на овој традиционален настан е да се зголеми важност...

Види повеќе

Тројца врвни спортисти ги санираа повредите во „Аџибадем Систина“

За само десет денови, тројца врвни спортисти ги санираа здобиените повреди во болницата „Аџибадем Систина“.  Сите се едногласни дека тимот на доктори од Одделот за ортопедија и трауматологија  се н...

Види повеќе

По отстранувањето на туморот на мозок Филип освои две бронзени медали во пливање

Буди емоции и инспирира. Приказната на четиринаесетгодишниот Филип Петровски без дилема го разгорува оптимизмот, ги бранува чувствата. Само два месеца по невролошката интервенција, Филип освои две ...

Види повеќе

Тимот на Аџибадем Систина едуцираше за машкото здравје

Клиничката болница „Аџибадем Систина“ и оваа година се приклучи на глобалната хуманитарна акција „Мовембер“, месец посветен на машкото здравје. За таа цел, како општествено одговорна компанија, во ...

Види повеќе

Докторите од „Аџибадем Систина“ со стручни совети на конференција Профемина 2018

Д-р Александар Сајковски, педијатар, и д-р Весна Пљакоска, дерматолог, пред многубројните гости на регионална конференција Профемина 2018 одговорија на најчестите прашања што ги мачат родителите а ...

Види повеќе

Цигарите ја убиваат машкоста, превентивно одете на лекар

За 15 отсто на годишно ниво се зголемува свесноста кај машката популација за машкото здравје, вели урологот д-р Даниел Петровски од Клиничката болница „Аџибадем Систина“. Сепак, докторот апелира и ...

Види повеќе

По тешката повреда на коленото, ракометарот Борозан заздравува во „Аџибадем Систина“

По тешката и ретка повреда на коленото, еден од најдобрите играчи на  ракометниот клуб „Вардар“, Вуко Борозан, деновиве заздравува во Клиничката болница „Аџибадем Систина“. Благодарение на успешнат...

Види повеќе

Клиничката болница „Аџибадем Систина“ доби благодарница за поддршка и масовно учество во крводарителски акции

На годишното собрание на Црвениот крст на Град Скопје, Клиничката болница „Аџибадем Систина“ доби благодарница за хуманост, организација и масовно учество во  крводарителски акции во рамки на болни...

Види повеќе