fbpx

ИСКУСТВОТО НА „АЏИБАДЕМ СИСТИНА“ ПРЕДИЗВИКА ГОЛЕМО ВНИМАНИЕ НА ЕВРОПСКИОТ КОНГРЕС ЗА ГИНЕКОЛОШКА ОНКОЛОГИЈА...

Докажаните резултати од минимална инванзивна хирургија (лапароскопија и роботика) кои се изведени во Клиничката болница „Аџибадем Систина“ (за сега само лапароскопија), побудија голем интерес на по...

Види повеќе

Во „Аџибадем Систина“ дијагноза и третман на срцева мана уште пред раѓањето на детето

Мултидисциплинарниот пристап во лекувањето на деца со срцеви мани кој почна да функционира во Клиничката болница „Аџибадем Систина“ со основањето на Одделот за детска кардиохирургија значи дека екс...

Види повеќе

Шест кардиолошки интервенции кај деца за два дена во „Аџибадем Систина“

Шест интервентни катетеризациски процедури на срце кај деца на возраст помеѓу шест месеци и шест години изведе за два дена Одделот за детска кардиохирургија при „Аџибадем Систина“. Интервенциите се...

Види повеќе

ДЕЦЕНИЈА НЕПРИКОСНОВЕНА НА ВРВОТ: „АЏИБАДЕМ СИСТИНА“ И ВО 2019 ГОДИНА ПРОДОЛЖИ СО УСПЕСИ, ИНВЕСТИЦИИ ВО ТЕ...

Во годината што измина Клиничката болница „Аџибадем Систина“ влезе во десеттата година од постоењето. Децениското искуство заедно со постојаното вложување во кадар и опрема сиот овој период ја одрж...

Види повеќе

Најубавите новогодишни бебиња

Бебињата се најубавиот и најискрен подарок. Нивната насмевка ги исполнува срцата со љубов и топлина. Во првиот ден од новата година бебињата на Одделот за неонатологија во „Аџибадем Систина“ беа ви...

Види повеќе

Во „Аџибадем Систина“ воведена процедура на артроскопската реконструкција на колено по ArthrexRT-методата (...

Нова процедура во третманот на артроскопската реконструкција на руптура на преден вкрстен лигамент на коленото по методата на ArthrexRT (all inside), воведе д-р Борислав Илиев во „Аџибадем Систина“...

Види повеќе

ЗНАЧАЕН ИНТЕРЕС ЗА ПРЕДАВАЊЕТО НА ПРОФ. Д-Р САВЕСКИ НА СВЕТСКИОТ КОНГРЕС НА ОРТОПЕДИ И ТРАУМАТОЛОЗИ

Проф. д-р Јордан Савески и оваа година учествуваше на Светскиот конгрес на ортопеди и трауматолози SICOT, кој се одржа во Оман, Азија. Д-р Савески на конгресот што собра над 5.000 доктори од сиот с...

Види повеќе

МЕЃУНАРОДНА КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА ЕСТЕТСКА ДЕРМАТОЛОГИЈА: Д-Р ПЕТРОВ И Д-Р ПЉАКОСКА СО НАЈНОВИТЕ ТРЕНДОВИ

Дерматолозите од „Аџибадем Систина“ доц д-р Андреј Петров и Д-р Весна Пљакоска учествуваа на Меѓународната конференција која се одржа во Белград на 13 и 14 декември. Конференцијата беше во организа...

Види повеќе

Д-Р КУЗЕСКА И Д-Р АДАМОВСКА НА КАМПУС ВО РОМАНИЈА

Д-р Клементина Кузеска, и д-р Снежана Адамовска Клисаросвка, специјалисти гинеколози присуствуваа на Кампус што во организација на Европската Асоцијација за хумана репродукција (ESHRE) се одржа год...

Види повеќе

Ризница на симптоми и дијагнози за детски болести: Промовирана книгата на проф. д-р Зоран Трајковски

Во 17 поглавја, секое насловено по посебен водечки симптом, проф. д-р Зоран Трајковски во својата нова книга Практична педијатриска радиологија – од симптом до дијагноза, прецизно прави елабо...

Види повеќе