fbpx

Нов систем за макроскопска анализа на примерок со фотографирање и видеозапис eдинствено во „Аџибадем Систина“

Нов систем за макроскопска идентификација на материјали беше пуштен во употреба во Клиничката болница „Аџибадем Систина“. Овој систем е единствен од ваков тип во државата и тоа е голема предност за...

Види повеќе

„Аџибадем Систина“ дел од големата екоакција „Карпош нека дише“

Голема екоакција во која се вклучија повеќе граѓани и компании се случи минатиот викенд во општина Карпош. Акцијата насловена „Карпош нека дише“ доби поддршка од граѓаните. Во иницијативата се вклу...

Види повеќе

„Аџибадем Систина“ и Pay It Forward во мисија на добра волја

Глобалното хуманитарно движење Pay It Forward го доби своето трето издание деновиве во Скопје. Клиничката болница „Аџибадем Систина“ сo свои активности го дава својот придонес кон ова движење на до...

Види повеќе

Со заедничка акција до намалување на бројот на новозаболени од карцином на дебелото црево

Во време на раст на бројот на новозаболени од карцином на дебелото црево и на ректумот во светот, но и во Македонија, потребно е да се унапредуваат дијагностичките модалитети, но и да се работи на ...

Види повеќе

Врвни доктори од дома и од странство дебатираат за искуствата за превенција и лекување на канцерот на дебел...

Само минатата 2018 година, биле регистрирани околу 1.8 милиони нови случаи на заболени од карцином на дебелото црево и ректумот во светот. Популација со највисок ризик за развој на оваа болест се л...

Види повеќе

МЗРД: „Аџибадем Систина“ е пример  за тоа како треба да  се дијагностицира и третира ракот на дојка

Македонското здружение за радиологија на дојка заедно со Клиничката болница „Аџибадем Систина“  одржаа стручен  состанок на тема „Рак на дојка –до каде сме”. Се дебатираше за методологија при дијаг...

Види повеќе

ДЕВЕТ ГОДИНИ ЗДРАВСТВЕН ЛИДЕР ВО РЕГИОНОТ

Клиничката болница „Аџибадем Систина“ прославува девет години од своето постоење. Првата приватна клиничка болница во Македонија во речиси еднодецениската работа постави нови стандарди во здравстве...

Види повеќе

Меѓународна средба за стерилизација: КБ „Аџибадем Систина“ пионер во оваа практика

Да се поткрене нивото на стерилизациите во Македонија и во регионот беше клучна цел на меѓународната средба што се одржа во Скопје на 23 март. Средбата, на која учествуваше и Клиничката болница „Аџ...

Види повеќе

Розовите маички и оваа година доминираа на Женската трка, нашиот тим заврши меѓу првите

Acibadem Sisintina Run заокружи уште една „Женска трка”, како дел од Скопскиот маратон што по 7. пат се организираше во главниот град.  И оваа година имаше рекорден број учесници или беа пријавени ...

Види повеќе

НАГРАДАТА ВРВНИ ДОСТИГНУВАЊA ВО МЕДИЦИНАТА, БЕЗ КОНКУРЕНЦИЈА, ЗА „АЏИБАДЕМ СИСТИНА”

Клиничката болница “Аџибадем Систина” ја доби наградата за врвни достигнувања во медицината на синоќешното прогласување на најдобрите во неколку категории на манифестацијата Story Awards 2019. Клин...

Види повеќе