fbpx

ДОБИТНИЧКАТА НА НАГРАДА ЗА НАЈДОБАР СТУДЕНТ ЗА АКАДЕМСКАТА ПРАКСА ВО „АЏИБАДЕМ СИСТИНА“: ИМАВМЕ ЧЕСТ ДА УЧИ...

Сара Димиткова, студентка по Општа медицина, на Факултетот за медицински науки, Универзитет „Гоце Делчев“ – Штип и добитничка на наградата за најдобар студент на медицинските факултети која ја доде...

Види повеќе

ПАНДЕВ, ЕЛМАС И АНГЕЛОВСКИ ВО НАЈДОБРИОТ ПРЕМИУМ ЦЕНТАР НА „АЏИБАДЕМ СИСТИНА“- ОВА Е ЕВРОПСКО

Фудбалската еуфорија кулминира пред стартот на Европското првенство, а спортскиот натпреварувачки дух во следниот период ќе ги потенцира заедништвото, гордоста на успесите и очекувањата за што подо...

Види повеќе

PREMIUM „AЏИБАДЕМ СИСТИНА“ ТЕНИСКИ ТУРНИР НА КОЈ УЧЕСТВУВААТ 84 ТЕНИСЕРИ ОД СВЕТОТ

Меѓународниот турнир кој во периодот од 7 до 13  јуни годинава се одржува на терените на Тенискиот клуб „Југ “од Скопје се одигрува под името Premium, во чест на Премиум центарот за здрав живот и ф...

Види повеќе

ВО „АЏИБАДЕМ СИСТИНА“ УСПЕШНО ОПЕРИРАН РАКОМЕТАРОТ НА „ВЕСПРЕМ“ МАРК ДАНИЕЛ БОДОР

Врвниот ракометар на унгарскиот клуб „Веспрем“, Марк Даниел Бодор успешно е опериран на  коленото во Клиничката болница „Аџибадем Систина“. 21-годишниот ракометар  имаше сериозна повреда на коленот...

Види повеќе

IGG SPIKE НЕУТРАЛИЗИРАЧКИ ТЕСТ ЗА КОВИД-19 АНТИТЕЛА НА ПОЛОВИНА ЦЕНА ВО „АЏИБАДЕМ СИСТИНА“

Во дијагностичките лаборатории на „Аџибадем Систина“ IGG Spike неутрализирачкиот тест зa одредување на имунитет oд Ковид-19 се нуди по промотивна цена од 500 денари по лице. Станува збор за тест со...

Види повеќе

„Аџибадем Систина“ спонзор на Дејвис куп и на два други меѓународни тениски турнирa што се одржуваат во Мак...

Клиничката болница „Аџибадем Систина“ е златен спонзор на три меѓународни тениски турнири кои ги организира Тениската федерација на Македонија. Станува збор за меѓународни турнири на кои учествуваа...

Види повеќе

Едукацијата и практичен тренинг за Кардиопулмонална реанимација

Од почетокот на пандемијата со коронавирус Клиничката болница „Аџибадем Систина“ ги искористи сите свои ресурси за дополнителна едукација и реедукација на сите вработени, за да можат сите медицинск...

Види повеќе

Во „Аџибадем Систина“ воведен тест за IGG Spike неутрализирачки антитела зa одредување на имунитет oд Ковид-19

  Во „Аџибадем Систина“ воведен тест за IGG Spike неутрализирачки антитела зa одредување на имунитет oд Ковид-19 Клиничката болница „Аџибадем Систина“ воведе тест со најголема сензитивност и с...

Види повеќе

СИТЕ ДЕРМАТОЛОШКИ И ЕСТЕТСКИ ПРОЦЕДУРИ НА ЕДНО МЕСТО – ЦЕНТАР ЗА ПЕРФЕКЦИЈА НА „АЏИБАДЕМ СИСТИНА“

Опремен со најмодерна современа медицинска технологија, можност за изведување на секаков вид дерматолошки и естетски процедури од страна на врвен и искусен тим од дерматовенеролози, пластични и рек...

Види повеќе

ЗА ЛИЦАТА КОИ НЕ ГИ ЗНАЕМЕ, А НИ ГО СПАСИЈА ЖИВОТОТ: ИСКРЕНИ БЛАГОДАРНИЦИ ОД ПАЦИЕНТИ КОИ ВО „АЏИБАДЕМ СИС...

Во мобилниот чувам фотографии од ковид-центарот. Да не се заборави, но има една највредна, онака скришно и вешто снимена, од белите скафандери испоседнати на подот и потпрени на ѕидот во мојата бол...

Види повеќе