fbpx

ДОКТОРИТЕ ОД „АЏИБАДЕМ СИСТИНА“ НА РЕГИОНАЛЕН СИМПОЗИУМ „ХПВ-ИНФЕКЦИЈА И АСОЦИРАНИ БОЛЕСТИ“

Од 25 до 27 ноември во Струга се одржа првиот регионален симпозиум „ХПВ-инфекција и асоцирани болести“ во организација на Македонското здружение за хуман папилома вирус и Македонското здружение за ...

Види повеќе

ВО „АЏИБАДЕМ СИСТИНА“ ОДРЖАНО ПРЕДАВАЊЕ ОД ОБЛАСТА НА ОРТОПЕДСКАТА ХИРУРГИЈА

Викендов во Клиничка болница „Аџибадем Систина“ се одржа предавање од областа на ортопедската хирургија од страна на еминентните хирурзи проф. д-р Филип Шетле oд Германија и доктор Борис Поберај, С...

Види повеќе

ПРОФ. Д-Р ГЛИГОР ДИМИТРОВ ОДРЖА ПРЕДАВАЊЕ ПРЕД СТУДЕНТИТЕ НА МЕДИЦИНА

Проф. д-р Глигор Димитров од Одделот за гинекологија, акушерство и стерилитет при Клиничка болница „Аџибадем Систина“ одржа предавање на тема „Модерни техники на асистирана репродукција, сурогатств...

Види повеќе

ДОЦ. Д-Р МИТКО ИВАНОВСКИ НА СТРУЧНИОТ СИМПОЗИУМ “СУБФЕРТИЛНОСТ КАЈ ЖЕНАТА ВО XXI ВЕК-ПРЕДИЗВИЦИ И РЕШЕНИЈА”

На 5 ноември во Скопје се одржа стручен симпозиум на тема: „Супфертилност кај жената во 21 век – Предизвици и решенија”. Со свое излагање на овој симпозиум се претстави дoц. д-р Митко Ивановс...

Види повеќе

НА 16 ДЕКЕМВРИ ВО КЛИНИЧКА БОЛНИЦА „АЏИБАДЕМ СИСТИНА“ ДОАЃА Д-Р ФРОСИНА КРСТАНОСКА

Д-р Фросина Крстановска е сертифициран специјалист за сексуална медицина со клиничко искуство, која своите професионални знаења ги здобила во Европското здружение за сексуална медицина и поседува с...

Види повеќе

ПРВПАТ ВО „АЏИБАДЕМ СИСТИНА“, ПОД ВОДСТВО НА Д-Р ВЛАДИМИР КОЈОВИЌ И Д-Р АЛЕКСАНДАР МИЦКОВСКИ, ВГРАДЕН Е ВЕШ...

Под водство на д-р Владимир Којовиќ и д-р Александар Мицковски, на одделот за урологија вграден е вештачки уринарен сфинктер за првпат во Клиничката болница „Аџибадем Систина“. Ваквиот тип операции...

Види повеќе

ДОКТОРИТЕ ОД „АЏИБАДЕМ СИСТИНА“ ДЕЛ ОД VI КОНГРЕС НА ИНФЕКТОЛОЗИ

Од 11 до 13 ноември во Струга се одржа VI конгрес на инфектолози, на кој учество зедоа многу доктори од земјава и регионот. На овој значаен конгрес, од Клиничка болница „Аџибадем Систина“ присуству...

Види повеќе

„АЏИБАДЕМ СИСТИНА“ ДЕЛ ОД НАСТАНОТ „MOVEMBER BERBER SHOW“

Клиничката болница „Аџибадем Систина“ денес беше дел од настанот „MOVEMBER BERBER SHOW“ во организација на Сити мол. Посетителите на нашиот штанд имаа можност да се запознаат со промотивната кампањ...

Види повеќе

ПОДДРШКА НА КВАЛИТЕТОТ НА ОБРАЗОВНИОТ ПРОЦЕС: „АЏИБАДЕМ СИСТИНА“ ДОНИРАШЕ КОМПЈУТЕРИ ВО ООУ „ПЕТАР ПОП АРСОВ“

Клиничка болница „Аџибадем Систина“ донираше компјутери и компјутерска опрема во скопското основно училиште „Петар Поп Арсов“. Со оваа донација болницата ја продолжува практиката да дава поддршка н...

Види повеќе

ПОЖАР И ЗЕМЈОТРЕС ВО БОЛНИЧКИ УСЛОВИ – ТИМОТ НА „АЏИБАДЕМ СИСТИНА“ ПОДГОТВЕН ЗА БРЗА ЕВАКУАЦИЈА И ПРВА ПОМОШ

Брза евакуација на пациенти,посетители и персонал, пружање прва медицинска помош и заштита од дополнителни пожари во случај на земјотрес беа предизвиците на кои успешно одговори тимот на „Аџибадем ...

Види повеќе